Rukomet

Liga šampiona, ipak, u Banjaluci?

Liga šampiona, ipak, u Banjaluci?
Liga šampiona, ipak, u Banjaluci?

Milan Radović, prvi čovjek Nove banke a.d. Banjaluka, imenovan je danas za novog predsjednika Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac M:tel.

On će na toj funkciji zamijeniti Željka Vasilića, koji će ostati u novom sastavu Upravnog odbora.

Vanredna sjednica Skupštine banjalučkog kluba održana je u Vijećnici Banskog dvora, a članovi najvišeg tijela "crveno-plavih" prvo su razriješili dužnosti dosadašnje članove Upravnog odbora: Željka Vasilića, Abasa Arslanagića, Dragana Tatića, Slavka Damjanovića i Đuru Čubrilovića, a zatim su izabrani novi: Marinko Umićević (Fabrika obuće "Bema"), koji će obavljati funkciju potpredsjednika, Goran Mandić ("Viner osiguranje"), Igor Jovanović ("Nova oprema" d.o.o.), Vladimir Blagojević (Privredna komora RS), Željko Vasilić ("Union auto") i Savo Kovačević ("Maksmara" d.o.o.).

"Prije svega zahvaljujem članovima Skupštine što su me izabrali za predsjednika UO. Prihvatio sam funkciju jer smatram da je rukomet sport koji još može da se razvija u Banjaluci, ali sam i uvidio da je prethodno rukovodstvo, na čelu sa Vladimirom Brankovićem, učinilo mnogo na sanaciji dugova i stabilizaciji kluba. Trošili su onoliko koliko su imali, bez novih zaduživanja, a tako ćemo nastaviti u narednom periodu", rekao je Radović i dodao: "Ne bih prihvatio ovaj zadatak i posao da ne mislim da može da se napravi konsolidacija kluba i da rezultati ne trpe. Finansije i oslonac na mlađe kategorije, uz određena pojačanja, biće nam primarni zadatak."

Skupština je usvojila i prijedlog da se kod Nove banke a.d. Banjaluka podigne kredit od 450.000 KM na period od sedam godina.

"Plan je jasan: moramo da izmirimo sve obaveze prema povjeriocima kreditnim zaduženjem kako bi klub mogao nesmetano da funkcioniše. Tu su uključene obaveze prema igračima, dobavljačima, ali i poreske obaveze. Skupština je donijela odluku da se ovlasti UO da zaključi pojedinačne sporazume s igračima i ostalim povjeriocima u vezi sa dugovanjima, a direktor kluba je već to pripremio. Što se tiče kreditnog zaduženja, uzećemo kredit od 450.000 KM na sedam godina uz kamatnu stopu od 5,9 odsto, uz cesiju sa zakupom koji imamo i hipotekom koja je već postojeća. S tim bi bile sanirane sve obaveze, a mjesečni anuitet bi bio nešto manji od 8.000 KM. To je prihvatljivo, uz prihode koje imamo i nove sponzorske pakete koje ćemo objaviti pred početak sezone 2015/16", naglasio novi čelni čovjek šampiona BiH.

Što se tiče domaćinstva kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, koje je dodijeljeno Banjaluci, Radović je rekao da je Borac zainteresovan za organizaciju, ali da će se o tome više pričati na prvoj sjednici UO.

"Još nisam vidio finansijsku projekciju, ali ćemo se prihvatiti svega što je racionalno. Najgora situcija je ona u kojoj stvarate dodatne obaveze, a nemate pokrića za to. Liga šampiona je velika čast, ali vidjećemo sa čim raspolažemo. Ne možemo ići u to takmičenje ako ne budemo u mogućnosti da se prikažemo u solidnom svjetlu. Organizacija turnira svakako, zašto da ne, ali ako obezbijedimo sponzorski paket za to", istakao je Radović.

Branković: Lakše se diše

Vladimir Branković, v.d. direktora kluba, bio je zadovoljan nakon sjednice Skupštine.

"Lakše se diše poslije svega. Ovaj UO ima snagu da vrati Borac na mjesto koje mu pripada. Do 13. jula moramo da se odlučimo da li ćemo organizovati kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, ali kako stvari stoje, Banjaluka bi vrlo lako mogla da bude domaćin", naveo je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije