Rukomet

Ljubišić pred revanš s Konjuhom: Bez prava na kiks

Ljubišić pred revanš s Konjuhom: Bez prava na kiks
Foto: Ilustracija | Ljubišić pred revanš s Konjuhom: Bez prava na kiks

Rukometaši Borac M:tela, koji brane trofej u Kupu BiH, sa četiri gola prednosti ulaze u revanš utakmicu osmine finala s Konjuhom. Duel u Živinicama počeće u 19 časova.

Borac je u prvom meču slavio rezultatom 33:29, ali je u subotu od istog kluba izgubio u Premijer ligi BiH - 22:29. Bio je to treći poraz u nizu Banjalučana u ovom takmičenju, tako da im je, kako kažu, ova utakmica Kupa veoma važna i za samopouzdanje.

"Idemo u Živinice da pokušamo da pobijedimo, a ne da branimo četiri gola iz prve utakmice. Biće teško, ali nemamo pravo na kiks. Imamo motiv, istina je da atmosfera u ekipi nije onakva kakva bi trebalo da bude, ali dobra utakmica vraća samopouzdanje i potrudićemo se da se to desi u Živinicama", rekao je Bojan Ljubišić, golman Borca, i jedan od najboljih pojedinaca u timu.

Problem Borca u decembru su i termini za treninge.

"Danas nemamo trening, jer nemamo gdje da treniramo. Dvorana 'Borik' je zauzeta, a u drugim halama nismo mogli da nađemo termine", dodao je juče golman banjalučkog kluba.

U Konjuhu su istakli da vjeruju da mogu da nadoknade četiri gola i da se plasiraju u četvrtfinale Kupa BiH, a dodatno samopouzdanje pred revanš meč dala im je prvenstvena pobjeda.

Rukometaši Vogošća Poljine Hillsa i Drine imaju po jedan gol prednosti pred revanš mečeve sa Slavijom, odnosno Slogom iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, dok Sloboda ima dva gola prednosti pred duel s Gračanicom.

Satnica revanš utakmica osmine finala Kupa BiH: 18 časova: Gračanica - Sloboda (20:22), 19: Konjuh - Borac M:tel (prvi meč 29:33), Sloga (Gornji Valuf/Uskoplje) - Drina (30:31), Vogošća PH - Slavija (28:27). Sinoć su igrali Bosna (Visoko) - Derventa (34:24), utakmica Sloga (Doboj) - Lokomotiva (prvi meč 24:24) je odgođena za 22. decembar, a duel Zrinjskog i Maglaja (27:25) za 19. januar. Izviđač i Leotar će 22. decembra igrati prvu utakmicu osmine finala, a revanš je na programu 26. januara.

Krivaja juri -3

Rukometašice Krivaje večeras (19 časova) će pokušati nadoknaditi zaostatak od tri gola u revanš meču osmine finala Kupa BiH, koji igaju s Hadžićima. Hadžići su prvu utakmicu dobili 28:25.  Satnica ostalih utakmica, danas, 18.30 časova: Jedinstvo Brčko - Hrasnica (40:28), 20: Ilidža - Grude (23:55), Katarina - Izviđač (25:41), Mira - Doboj (41:35), subota, 20: Dubica - Goražde (13:40). Jedinstvo iz Tuzle je slobodno u ovoj fazi takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije