Rukomet

Mandić: Zaslužujemo plasman na EP

Mandić: Zaslužujemo plasman na EP
Mandić: Zaslužujemo plasman na EP

Nadam se da ću opravdati poziv Bilala Šumana, rekao je za "Nezavisne" nekadašnji član banjalučkog Borca, a danas rukometaš francuskog Limoža Igor Mandić, koji se našao na širem spisku za kvalifikacione utakmice protiv Španije i Austrije.

Pouzdani lijevi bek i specijalista za igru u odbrani već ranije je bio član najbolje bh. selekcije (2010), a prošao je skoro sve omladinske selekcije BiH. Već drugu sezonu je član francuskog drugoligaša.

"Sezona je završena, završili smo kao šesti, što je mjesto ispod plej-ofa. S obzirom na to da se radi o novom klubu možemo biti zadovoljni. Cilj je da se u naredne dvije sezone dokopamo elitnog društva. Liga je dosta napredovala, tu je mnogo igrača sa bogatim iskustvom, tako da je ovo veliki izazov za mene", kaže Mandić, koji je dodao da se iznenadio pozivu u bh. tim:

"Iskreno, nisam očekivao poziv. Igrao sam za sve mlađe selekcije i uvijek se rado odazivao pozivu. Imao sam dobru sezonu iza sebe i mislim da mogu da pomognem BiH ka putu ka Hrvatskoj. Većinu igrača poznajem, tako da ću se osjećati kao da sam tu od početka".

Vjeruje da "zmajevi" imaju snage da izbore EP 2018. u Hrvatskoj.

"U sportu se nikad ne zna, ali mislim da imamo kvalitetnu reprezentaciju koja zaslužuje da se nađe na novom velikom takmičenju, što bi bio veliki uspjeh. O selektoru Bilalu Šumanu sam čuo sve najbolje", istakao je novi-stari reprezentativac BiH.

Mandić s velikom pažnjom prati dešavanja u Premijer ligi BiH, a nada se da će njegov nekadašnji tim osvojiti šampionsku titulu.

"Gledao sam nedavno trijumf Borca nad Izviđačem. Drago mi je da polako moj bivši klub staje na noge i vjerujem da će osvojiti naslov prvaka. Ono što nedostaje bh. rukometu jeste manjak mladih igrača, jer osim Izviđača i Borca ne znam ko radi sa mladim igračima", smatra Mandić, koji je 2012. godine iz Borca prešao u skopski Metalurg.

Za kraj nam je Mandić otkrio da je tokom ove dvije sezone često bio u društvu novog selektora košarkaške reprezentacije BiH Duška Vujoševića.

"Ove sezone nije uspio ući u plej-of, ali najmanje je bilo do njega. Dule je, prije svega, veliki čovjek. Uz neka naša druženja čovjek od njega može dosta toga naučiti. Njegovo poznavanje sporta uopšte i način na koji to prenosi je fascinantan. Rijetko sam imao priliku susretati ljude poput njega. Veliki je profesionalac, KS BiH je napravio sjajan potez", zaključio je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije