Rukomet

Marković: Nema predaje

Marković: Nema predaje
Marković: Nema predaje

Rukometnu reprezentaciju BiH, koja je proteklog ljeta ostvarila istorijski plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015, čekaju novi izazovi, a na redu su dvije utakmice Grupe 2 kvalifikacija za "EURO 2016".

Prvo će bh. tim odmjeriti snage s Bjelorusijom 29. oktobra u Minsku, a potom tri dana kasnije u tuzlanskom "Mejdanu" ugostiti jednu od najboljih svjetskih reprezentacija Dansku, aktuelnog vicešampiona svijeta i Evrope. Okupljanje tima selektora Dragana Markovića bilo je planirano za 26. oktobar, ali zbog što bolje pripreme većina igrača, njih 11, na zborno mjesto u hotel "Sarajevo" dolazi danas. Marko Panić stiže u petak, dok će se u subotu priključiti Nebojša Grahovac. Vladimir Vranješ, Josip Perić, Senjamin i Benjamin Burić, te Petar Bubalo zbog klupskih obaveza ne mogu doći prije nedjelje. Marković je za oglede s Bjelorusijom i Danskom pozvao je sljedeće igrače, golmani: Nebojša Grahovac, Peđa Dejanović, Benjamin Burić, lijeva krila: Mirko Mikić, Alen Ovčina; desna krila: Faruk Vražalić, Petar Bubalo; lijevi bekovi: Nikola Prce, Mirsad Terzić, Ivan Milas, Duško Čelica; srednji bekovi: Ivan Karačić, Josip Perić, desni bekovi: Dejan Malinović, Kosta Savić, Marko Panić; pivoti: Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović i Senjamin Burić.

"Momci su se ponovo žrtvovali za reprezentaciju i oni koji mogu odreći će se svog kratkog odmora od dva ili tri dana i ranije se okupiti. Pokušaćemo na pravi način iskoristiti to vrijeme, jer nas čeka protivnik koji je gotovo stalno na okupu. Veoma težak posao je pred nama. Iz ove dvije utakmice bili bismo zadovoljni i s jednim bodom, ali imamo tim koji se nikoga ne boji pa idemo na pobjede u oba ogleda. Jedno je jasno - nema predaje", kaže Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije