Rukomet

Marković: Poraz u pravo vrijeme

Marković: Poraz u pravo vrijeme
Marković: Poraz u pravo vrijeme

Ovaj poraz, iako bolan, došao je u pravo vrijeme. Sada smo svjesni da nam ništa neće pasti s neba, kazao je Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH, nakon neočekivanog poraza u Litvaniji u kvalifikacijama za "EURO 2016" u Poljskoj.

Sve dobro što su napravili u protekle dvije-tri godine bh. rukometaši su kompromitovali jako lošim izdanjem u Kaunasu. Zaista zvuči čudno da je reprezentacija koja je prije nešto manje od godinu dana u dvomeču protiv Islanda postigla 62 gola, u Litvaniji postigla tek 41 za 120 minuta. Definitivno je jasno da se bh. tim nalazi u krizi, koja datira još od Prezident kupa sa SP u Kataru. Kiksom protiv Litvanije, "zmajevi" su izgubili svaku šansu da se u krajnjem raspletu kvalifikacija domognu EP kao najbolja trećeplasirana reprezentacija. Ipak, šanse za odlazak u Poljsku i dalje su realne jer ako 11. juna u Zenici savladaju Bjelorusiju biće drugi u grupi i zaigraće na još jednom velikom takmičenju.

Međutim, selektor Dragan Marković svjestan je da igrom koju su prikazali u posljednje dvije utakmice teško da će moći da pariraju Bjelorusima.

"Litvanija nas je potpuno zasluženo pobijedila. Ništa nije funkcionisalo u našoj napadačkoj igri. Odlična odbrana koju smo igrali nije mogla nadoknaditi katastrofalan napad. Svi reprezentativci, izuzev Nikole Prcea, koji nas je držao u životu, podbacili su u Kaunasu. Moramo se dobro pripremiti ako želimo na EP", kaže Marković.

Na gostovanju kod Litvanije selektor nije mogao računati na kapitena Muhameda Toromanovića, koji je nakon susreta u Cazinu napustio tim. Iz Rukometnog saveza BiH ne znaju razlog njegovog naprasnog odlaska.

"Toromanović je dan nakon susreta s Litvanijom u Cazinu došao nakon ručka i rekao da on više ne može biti u reprezentaciji i otišao. Ne znamo šta se dogodilo i zašto je otišao. Pokušavao sam da stupim u kontakt s njim, ali nisam uspio", kaže Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH.

Marković je pred polazak za Kaunas naglasio da je bio iznenađen Toromanovićevom odlukom, te da dok je on selektor na njega više neće računati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije