Rukomet

Marković: Sve ide po planu

Marković: Sve ide po planu
Marković: Sve ide po planu

Kako vrijeme odmiče, atmosfera u rukometnoj reprezentaciji BiH, koja se u Mostaru priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru, sve je bolja i bolja. Dobro raspoloženje u bh. timu tokom vikenda dodatno je popravila činjenica da se pripremama priključio iskusni Nikola Prce, najbolji sportista BiH u godini na izmaku.

Jasno je da bi njegov oporavak do starta svjetske smotre, 15. januara, bio veliki dobitak za stručni štab naše selekcije. Zasad Prce, kojem su stradali ligamenti skočnog zgloba, može samo lagano trčkarati i to pod nadzorom doktora i kondicionog trenera. Iako je rano davati bilo kakve prognoze, važno je naglasiti da Prceov oporavak zasad ide željenim tokom.

"Naravno da je dolazak Prcea jako važan za naš tim. Nadamo se da će biti spreman za Svjetsko prvenstvo. No, u ovom trenutku je najvažnije da je s nama, zbog atmosfere", kaže Marković i nastavlja:

"Što se tiče priprema, zasad sve ide po planu. Praktično smo još na početku i tek hvatamo zalet za ono što nas čeka. Još jako puno posla je pred nama. Idemo trening po trening bez ikakvog forsiranja. U nedjelju smo odigrali prijateljsku utakmicu sa Čapljinom, koja je bila humanitarnog karaktera. Želimo pomoći, koliko je u našoj moći. Nadamo se da smo barem malo u tome uspjeli. Uvijek smo se odazivali ovakvim akcijama, pa smo i ovoga puta odlučili pomoći mladom košarkašu Čapljine. Gledano iz trenerskog ugla, za nas je to bila samo jedna lakša trening utakmice, bez većih napora. U ovoj fazi priprema reprezentativcima je dobro došla, jer su malo predahnuli nakon paklenog ritma prethodnih dana".

I naše komšije Hrvati, koji su u Grupi B sa BiH, počeli su s pripremema. Izabranici Slavka Goluže radiće u Umagu, a tokom priprema 9. i 10. januara odigraće dvije kontrolne utakmice protiv Srbije. Jedan od najvećih aduta "kockastih" je iskusni pivot i kapiten Igor Vori.

"Imam motiv i želju, kao i prvi put pred veliko takmičenje. Mislim da je tako ne samo u mom slučaju nego i kod ostalih reprezentativaca. Bitno je da se dobro spremimo i analiziramo protivnike. Ciljamo na najviše, ali idemo polako. Nema smisla u ovom trenutku nešto najavljivati, jer će važan faktor biti i sreća. U našoj javnosti se puno govori o tome kako smo u laganoj grupi. No, tvrdim da je grupa jako varljiva. Svi suparnici su izuzetno opasni, a posebno BiH i Austrija. Mogu biti jako neugodni", rekao je Vori.

Osim BiH i Hrvatske u Grupi B Svjetskog prvenstva, koje će se igrati od 15. januara do 1. februara 2015, nalaze se još Tunis, Makedonija, Austrija i Iran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije