Rukomet

Meč istine za Borac

Meč istine za Borac
Meč istine za Borac

Rukometaši Borac M:tela biju u subotu možda i odlučujuću bitku za prvu titulu prvaka BiH u klupskoj istoriji.

Banjalučani će u derbiju 8. kola Lige za šampiona BiH gostovati u Ljubuškom, gdje će ih dočekati Izviđač Mi grupa, koji se bori za nastup u SEHA ligi naredne sezone.

"Ovo nam je najvažnija utakmica u sezoni, jer ako pobijedimo bićemo veoma blizu konačnog cilja, titule. Dakle, u Ljubuškom moramo 'gristi' od prvog minuta, moramo biti i hrabri, jer samo tako možemo osvojiti tri zlata vrijedna boda", izjavio je Bojan Ljubišić, golman "crveno-plavih".

Borac je ove sezone dobio sve četiri utakmice protiv Izviđača. Dva puta su Banjalučani nadigrali Ljubušake u SEHA ligi, te po jednom u polufinalu Kupa i Ligi za šampiona BiH. Ipak, od ta četiri trijumfa samo jedan je izvojevan u Hercegovini.

"Poznato je da teško izlazimo na kraj sa Izviđačem na njihovom parketu, ali se nadam da ćemo sada pokazati pravo lice i i trijumfalno se vratiti iz Ljubuškog",  dodao je sjajni golman.

Najlakši posao u osmom kolu trebalo bi da ima Sloga, koja će dočekati sarajevsku Bosna BH Telecom. "Studenti" su iznenadili Dobojlije na svom terenu i sigurno je da će izabranici Aleksandra Dugića učiniti sve da se osvete za taj poraz. Goražde je, takođe, veliki favorit u duelu protiv Čelika.

Parovi 8. kola: DOBOJ: Sloga - Bosna BH Telecom, LJUBUŠKI: Izviđač Mi grupa - Borac M:tel, GORAŽDE: Goražde - Čelik. Sve utakmice se igraju u subotu i sve počinju u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije