Rukomet

Mikić: Sve zavisi od nas

Mikić: Sve zavisi od nas
Foto: N.N. | Mikić: Sve zavisi od nas

​Rukometaši banjalučkog Borac M:tela s optimizmom ulaze za današnji duel osmine finala Čelendž kupa s litvanskom Šviesom. Biće to prvi meč ova dva kluba, a igraće se od 16 časova u Viljnusu.

Igrači Vladan Đurđević i Slađan Subotić ističu da Borac ima bolji tim i vjeruju u plasman u četvrtfinale trećeg po rangu evropskog takmičenja.

"Meni je drago što momci imaju samopouzdanja i što svi dijele isto mišljenje. Ja sam, kao trener, malo obazriviji pred dvomeč sa Šviesom, ali mislim da sve zavisi od nas. Ako dobro otvorimo utakmicu u Litvaniji, ako dobro odigramo prvi meč i zabilježimo povoljan rezultat, odnosno pobjedu ili da budemo blizu pobjede, možemo do četvetfinala. Ako podbacimo u Viljnusu, prolaz dalje možemo dovesti u pitanje", rekao je Mirko Mikić, trener rukometaša Borca.

Rival je proteklih dana bio na skeneru trenera i igrača banjalučkog tima.

"Skautirali smo ih, nikada toliko nismo analizirali jednog protivnika, ali to je i normalno jer nam je utakmica veoma važna. Znamo gdje su opasni, mladi su, dosta trče, igraju moderno, dobra im je tranzicija, dobra igra jedan na jedan.... Imaju nekoliko dobrih pojedinaca. Naša prednost je duža klupa, bolji smo kao tim i imamo kvalitetniju odbranu", dodao je Mikić.

Prvi čovjek odbrane je iskusni golman Bojan Ljubišić, koji je odigrao mnogo važnih utakmica.

"Za mene je ovo najnormalnija evropska utakmica. U Litvaniji nas očekuje prvo poluvrijeme i ako budemo pravi, ako nam se ukaže prilika da već u prvoj utakmici riješimo pitanje konačnog pobjednika, iskoristićemo je. Očekujem tešku utakmicu, malo je nezgodno i putovanje, ali borićemo se", rekao je Ljubišić i o prednostima jedne i druge ekipe dodao:

"Naša prednost je što smo uigraniji, imamo veću rotaciju igrača, a uzdamo se i u odbranu. Takođe, imamo veliku želju za plasmanom u četvrtfinale, a mlađi igrači će imati dodatnu želju za dokazivanjem na evropskoj sceni... Litvanci igraju Baltičku ligu, u kojoj imaju dosta dobrih rivala i to bi mogla da bude njihova prednost."

Proteklih dana nekoliko igrača su mučili zdravstveni problemi, ali trener Mikić će u subotu moći računati na sve rukometaše. Revanš meč će biti igran u Banjaluci 16. februra.

 

Parovi osmine finala

9. februar:

  • Šviesa - Borac M:tel,
  • Povaška Bistrica - Neva Sankt Peterburg,
  • Berhem - Diken, Ramhat Hašron - AEK,

10. februar:

  • Dukla Prag - CSM Bukurešt,
  • Mašeka - Vize,

Arendal - Dinamo Viktor,

  • 16. februar: Donbas - Madeira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije