Rukomet

Mikić: Vjerujem da će ekipa doživjeti pozitivan šok

Mikić: Vjerujem da će ekipa doživjeti pozitivan šok
Foto: N.N. | Mikić: Vjerujem da će ekipa doživjeti pozitivan šok

Mirko Mikić, koji će od naredne utakmice sa trenerske klupe predvoditi rukometaše Borac M:tela, vjeruje da će promjena trenera pozitivno uticati na ekipu.

Mikić je izabran kao prelazno rješenje, nakon što su članovi Upravnog odbora banjalučkog kluba u utorak naveče jednoglasno smijenili prvog trenera Bojana Unčanina, jer nisu bili zadovoljni rezultatima.

Borac je ove sezone ostvario dvije pobjede u Čelendž kupu (savladan Baki u oba meča), a u Premijer ligi BiH tri pobjede, remi i dva poraza. Upravo je posljednji poraz u banjalučkom "Boriku" od Gračanice upalio alarm u klubu.

"Sada je vrlo teško naći adekvatnog trenera, pa su mene izabrali kao prelazno rješenje, jer sam dugo u klubu i kao sportski direktor sam uključen u rad ekipe. Većinu momaka sam sa trenerom Unčaninom i dovodio u Borac, upoznat sam sa kvalitetom svih igrača i znam koliko ko može da pruži na terenu, tako da mi je sa te strane olakšan posao", rekao je Mikić.

Prvi meč na klupi kao prvi trener Mikić će imati u subotu, kada će Borac igrati s Vogošćom PH prvi meč trećeg kola Čelendž kupa. To je težak rival i novi izazov za Borac.

"Sticajem okolnosti, ove sezone sam na jednoj utakmici vodio ekipu i to je bilo u duelu sa Vogošćom, tako da mi to malo olakšava pripremu utakmice. Vogošću dobro poznajemo, mnogo utakmica odigrali smo posljednjih godina u Premijer ligi i Kupu BiH, a sada ćemo odigrati dvije u evropskom takmičenju.

Radićemo na tome da se što bolje pripremimo za subotnji meč u Vogošći i nadam se da će svi igrači moći igrati. Nekoliko ih je rovito, ali vjerujem da će svi biti kako treba do utakmice", rekao je Mikić.

Kada je riječ o nastavku takmičenja u Premijer ligi, Mikić smatra da nema lakog ispita, da je liga ujednačena i da ni u jednu utakmicu Borac ne smije ući opušteno, već sa maksimalnim angažmanom i pripremom.

Nekadašnji rukometaš kaže da ne osjeća pritisak što je preuzeo tim nakon smjene, a vjeruje da će promjena biti pozitivan šok za ekipu.

"Iz vremena kada sam bio igrač znam da promjene pozitivno djeluju na ekipu i vjerujem da će i sada biti pozitivna reakcija igrača. Ne zato što je Bojan otišao, već zato što se dešavaju promjene. Žao mi je što je Bojan smijenjen, ali takve odluke se ponekad dese. Ja sam kao sportski direktor imao dobru saradnju s njim i čestitam mu na rezultatima, posebno na osvojenim trofejima u Kupu BiH i Kupu RS", istakao je Mikić.

O treneru i UO

S obzirom na to da je Mirko Mikić prelazno rješenje na klupi Borca, čelnici kluba će tražiti trenera.

"Nemamo trenutno nikoga u planu i nema potrebe za žurbom. Razgovaraćemo sa potencijalnim trenerima, a i vidjećemo kako će se u ulozi prvog trenera snaći Mikić, koji je ponekad i vodio utakmice i treninge", rekao je Vladimir Branković, direktor Borca, i dodao da promjene slijede i u Upravnom odboru kluba te da će tri ili četiri neaktivna člana biti zamijenjena novim ljudima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije