Rukomet

Mikić pred revanš meč polufinala Kupa BiH: Igramo kao da je 0:0

Mikić pred revanš meč polufinala Kupa BiH: Igramo kao da je 0:0
Foto: Vladimir Stojaković | Mikić pred revanš meč polufinala Kupa BiH: Igramo kao da je 0:0

Igraćemo kao da je 0:0. Nema opuštanja i razmišljanja da imamo prednost, kazao je Mirko Mikić, trener rukometaša Borac M:tela, koji večeras (19.30) u "Boriku" u revanš meču polufinala Kupa BiH dočekuju visočku Bosnu.

Prvi okršaj dva rivala u Visokom završen je pobjedom Banjalučana sa 28:24, ali to, ističu u taboru "crveno-plavih", ne smije biti razlog za spuštanje garda.

"Želimo u finale i moramo da pristupimo ovom meču kao onom protiv Šviese u Čelendž kupu. Moramo nekako da se iskupimo za onaj poraz od Vogošće, koji je, ako smo već morali da izgubimo, ako se može tako reći, došao u možda najbezbolnijem trenutku. Igramo pred svojim navijačima, što nam daje dodatni motiv, ali i obavezu da budemo na visini zadatka, u šta ne sumnjam", kaže Mikić.

Naporan ritam utakmica srijeda - subota ostavio je traga na igračima, ali je to, kaže Mikić, nešto što je očekivano.

"Ritam je zaista kao u NBA ligi. Osjeti se već blagi umor, ali ćemo to uspješno riješiti. Pred nama su važni i teški mečevi sa Bosnom i Gračanicom, a onda nam slijedi i evropski okršaj sa CSM Bukureštom, o kojem, iskren da budem, u ovom trenutku i ne razmišljamo. Svaki naredni meč je jednako važan i u svaki ulazimo sa punom snagom i ozbiljnošću", dodao je trener Borca.

Bek Borca Dean Šešić ne sumnja u dobar rezultat.

"Idemo na pobjedu i ulazak u finale. Vjerujemo da to možemo da uradimo uz pravi pristup igri i podršku navijača. Bosna je najjača na sredini, gdje su Adnan Harmandić i Muhamed Toromanović, ali možemo da ih neutrališemo i ostvarimo svoj cilj. Motiva i želje nam ne nedostaje", kaže Šešić.

Borac M:tel će 23. marta krenuti put Bukurešta, gdje će igrati prvi meč četvrtfinala Čelendž kupa, a revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci.

Član Upravnog odbora banjalučkog kluba Vladimir Blagojević kazao je da su dobili odbijenicu od Ministarstva civilnih poslova BiH za pomoć u sufinansiranju evropskih mečeva. Blagojević je naveo da je klub iz Federacije BiH od Ministarstva dobio novac za evropski meč i upitao da li pomenuto ministarstvo u službi samo jednog entiteta.

"Sve je spremno, novac smo obezbijedili, ali Borac na evropskoj sceni ne predstavlja samo Banjaluku i RS, već i BiH, pa smo uputili zahtjev za podršku jer su neki klubovi koji su bili u istom takmičenju dobijali pomoć od 30.000 KM. Nas su odbili jer su naveli da konkurs za 2019. nije još raspisan. I prethodnih sezona smo imali probleme jer su od nas tražili dodatne papire i na kraju nas odbijali. Ne možemo da apliciramo za pomoć unaprijed jer ne znamo do koje faze takmičenja ćemo doći. Očigledno je da vladaju dvostruki aršini i da za neke novca ima, a za neke ne", kaže Blagojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije