Rukomet

Milićević: Ponovo smo u pat poziciji

Milićević: Ponovo smo u pat poziciji
Milićević: Ponovo smo u pat poziciji

I dok Rukometni savez Republike Srpske priprema organizaciju Svesrpskog kupa, na kojem će nastupiti po dvije najbolje ekipe iz RS i Srbije, Rukometni savez BiH grca u problemima i čeka preregistraciju koja bi mu omogućila funkcionisanje.

Naime, Savez nije preregistrovan, računi su mu blokirani i neizvjestan je odlazak muške reprezentacije na utakmicu kvalifikacija za EP u Finsku.

"Na moje iznenađenje prošle sedmice sam dobio informaciju da su se dva kantona iz FBiH žalila na održavanje sjednice Skupštine i formiranje Rukometnog saveza FBiH, koji je preduslov za preregistraciju RS BiH. Sada je sve stopirano i ne znam šta će se desiti. Kolege iz FBiH rade na tome, dolazimo opet u pat poziciju i nemogućnost dogovora svih učesnika u FBiH.

Mi smo taoci svega toga, problem je i odlaska reprezentacije u Finsku. Računi su blokirani jer Savez nije preregistrovan. Da li će reprezentacija otputovati?

"Imamo obećanja da će novac biti posuđen, ali nisam siguran na koji način će se to riješiti. Više ne vjerujem nikome. Šta će se desiti sa RS BiH  ne znam", rekao je Zdravko Milićević, predsjednik RS BiH i RS RS.

Dodao je da je do problema došlo iz više razloga:

"Ovdje ima i politike i ličnih interesa, borbe za pozicije koje ništa ne znače i donose samo glavobolju, ali to ljudi ne razumiju. Uglavnom se vodi više računa o klubovima, a o samom Savezu i reprezentaciji nema ni govora."

Da bi reprezentacija otputovala u Finsku, do 24. aprila se moraju platiti avionske karte.

"Dobio sam obećanje od generalnog sekretara RS BiH da će se to riješiti, ali ne znam na koji način. Savez ima potpisane sponzorske ugovore, a njih ne može realizovati zbog blokade računa. Taoci smo. Mi iz RS ništa ne možemo. Ja sam prvi među jednakima, moja riječ važi kao i svakog drugog člana Izvršnog odbora, pojedinac ništa ne odlučuje", istakao je Milićević.

I dok se problemima u rukometu na nivou BiH ne nazire rješenje, u RS RS se pripremaju za Svesrpski kup, na kojem će 29. i 30. aprila u Banjaluci nastupiti domaćin Borac, dobojska Sloga, aktuelni prvak Srbije  novosadska Vojvodina i osvajač Kupa Srbije 2016  Metaloplastika iz Šapca. Juče je potvrđeno da će pokrovitelj biti Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

"Drago mi je što će biti održan Svesrpski kup. Ministarstvo će finansijski podržati manifestaciju sa 10.000 KM, a sve to u sklopu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama RS i Srbije, kao i Memoranduma o saradnji rukometnih saveza RS i Srbije", rekla je Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta RS, nakon sastanka sa Milićevićem.

On je Davidovićevoj zahvalio na podršci i dodao:

"Ministrica je prepoznala značaj manifestacije, dogovorili smo sve i nadam se da ćemo 29. i 30. aprila imati punu dvoranu 'Borik' i pravu promociju rukometa, prijateljstva i dobre saradnje dva saveza, kao i RS i Srbije."

Organizacija Kupa će koštati oko 25.000 KM.

TV prenos

RTRS će prenositi sve četiri utakmice Svesrpskog kupa.

"Prema informacijama koje imam, sve mečeve će prenositi i TV Vojvodina, a RTS finalnu utakmicu, tako da ćemo imati dobro medijsko pokroviteljstvo i promociju rukometa", rekao je Zdravko Milićević, predsjednik RS RS.

Stiže Udovičić

Na Svesrpski kup bi trebalo da dođe i Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine Srbije. On bi u Banjaluci trebalo da se sastane i sa Jasminom Davidović, ministrom porodice,  omladine i sporta RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije