Rukomet

Mirko Majić za "Nezavisne": Ovdje plata ne kasni

Mirko Majić za "Nezavisne": Ovdje plata ne kasni
Foto: N.N. | Mirko Majić za "Nezavisne": Ovdje plata ne kasni

Nisam očekivao i nije mi bio prioritet da budem prvi strijelac, kao što mi nikada individualni uspjeh nije u prvom planu, nego kolektiv, rekao je za "Nezavisne" Mirko Majić (28), rukometaš Radoviša i prvi strijelac prvenstva Makedonije.

Crnogorac je u prvih šest kola šampionata postigao 52 pogotka (8,6) po meču, a Radoviš drži šesto mjestu na tabeli. Majić je prethodne godine sa Borcem osvojio titulu prvaka BiH, nakon čega je otišao u Makedoniju. Razlika između igranja u Makedoniji i BiH je, kaže, velika.

"Prvenstvo je jedno od jačih na Balkanu, mnogo je izjednačeno, može svako svakog da dobije i očekujem da se borimo  za plej-of. Savez je organizaciono na višem nivou od BiH, gdje se ne zna ko pije i ko plaća. Odlično je finansijski i nikada ne kasne plate. Kada si zadovoljan s te strane naravno da idu i bolji rezultati i igre", kaže lijevo krilo Radoviša.

On ističe da prati rezultate banjalučkog kluba, za koji vjeruje da može ove sezone do duple krune, a ne isključuje ni mogućnost povratka u Borac jednog dana.

"U Borcu mi je bilo prelijepo, šteta što nisam nastavio da igram, ali neki ljudi nažalost tamo ne žele da ulažu kako treba. Što se tiče povratka, držim se one 'nikad ne reci nikad'. Bilo bi mi zadovoljstvo da opet budem tamo gdje sam u godinu dana igrao sa sjajnim momcima i doživio sjajne stvari na klupskom i privatnom planu. Ipak, imam i ja neke ciljeve trenutno, a i guram princip. Vidjećemo", kazao je Majić.

U januaru se igra Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, na kojem Crna Gora igra u teškoj grupi s Njemačkom, Slovenijom i Makedonijom. Majić vjeruje u svoj nacionalni tim i uspjeh na najvećoj evropskoj smotri.

"Imamo jeko mladu i potentnu ekipu, Vuko Borozan je najtalentovaniji lijevi bek na svijetu. Tu je i Vasko Ševaljević i još nekoliko igrača koji igraju u njemačkoj ligi. Ako se budemo vodili idejom da igramo kolo po kolo možemo proći grupu, što bi bio ogroman uspjeh", kazao je Majić.

Tri favorita na EP

Tri ekipe Majić vidi kao glavne favorite na EP u Hrvatskoj.

"Francuska ima najbolji igrački kadar, ali su i oni ranijih godina znali da pokažu padove, tako da se nikada ne zna. Hrvati su domaćini, koji već deceniju i po imaju fenomenalnu publiku, koja će im biti sedmi igrač. U top tri bih stavio i Sloveniju, koju vodi naš Veselin Vujović. Igraju brz rukomet, koji se meni mnogo sviđa, imaju dosta mladih igrača i mogu pobijediti svakoga", smatra Majić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije