Rukomet

Mlade bh. rukometašice okončale mini-pripreme u Mostaru

Mlade bh. rukometašice okončale mini-pripreme u Mostaru
Foto: N.N. | Mlade bh. rukometašice okončale mini-pripreme u Mostaru

​Ženska juniorska rukometna reprezentacija BiH uspješno je okončale mini-pripreme u Mostaru za ovogodišnje Evropsko prvenstvo B divizije, koje će u julu biti održano u Bugarskoj.

Bh. rukometašice su zajedno boravile četiri dana, odradile šest treninga i dvije test-utakmice, a sve pod nadzorom stručnog štaba na čelu sa selektoricom Sanjom Bajgorić, koja je stekla nešto bolji uvid u kvalitet 28 igračica koje su se odazvale na njen poziv. Pripreme su održane u Mostaru, gdje je reprezentacija bila smještena u Studentskom hotelu "Mostar", a trenirala je u dvorani "Mithad Hujdur Hujka".

"Moram prvo da zahvalim svima koji su nam obezbijedili sjajne uslove, počev od smještaja, ishrane, pa do rada u dvorani. Na kraju ovo su bile iznimno uspješne pripreme. Sve djevojke su dale svoj maksimum tražeći svoje mjesto na narednim okupljanjima. Najvažnije je da nije bilo povreda i da su se sve sretno vratile kućama", kaže bh. selektorica Sanja Bajgorić.

Ova generacija rukometašica je svoj potencijal i talenat pokazala prošle godine kada je osvojila prvo mjesto na IHF/EHF turniru u Tuzli, koje im je obezbijedilo učešće na Evropskom prvenstvu. 

"Definitvno potencijala ima, to smo ja i kolega Vladimir Suvajac vidjeli nakon tehničkih treninga, nakon kojih smo stekli sliku o tehničkoj pripremi igračica. Konstatovali smo da ima kvaliteta, te da im jedino nedostaje veći broj treninga u klubovima. Sve djevojke svojim radom i zalaganjem mogu postati dobre igračice", ističe Bajgorićeva i dodaje:

"U martu nas čeka novo okupljanje, najvjerovatnije u Cazinu. Takođe, spisak će nažalost biti reduciran. Evropsko prvenstvo biće veliki test za ovu reprezentaciju, s obzirom na to da će to biti prvo veliko takmičenje nakon turnira u Tuzli. Za nas je ovo prvenstvo kao odlazak na Svjetsko prvenstvo. Ovu generaciju krasi veliko zajedništvo i biće zanimljivo kako će se ponašati na jednom velikom takmičenju kakvo je EP u Bugarskoj."

Inače, sve osobe uključene oko reprezentacije, stručni štab, Sanja Bajgorić, Vladimir Suvajac, koordinatorica ženskih rukometnih reprezentacija BiH Zlata Zubac, te član Upravnog odbora RS BiH Zoran Trlin, koji je preuzeo većinsku odgovornost za pripreme i rad ženskih reprezentacija BiH, sve aktivnosti obavljaju potpuno volonterski. Evropsko prvenstvo B divizije biće održanu u julu ove godine, mlade "zmajice" nalaze se u grupi sa selekcijama Poljske, Finske, Ukrajine i Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije