Rukomet

Nada Tešanović: Za dvije godine cilj Premijer liga

Nada Tešanović: Za dvije godine cilj Premijer liga
Foto: N.N. | Nada Tešanović, predsjednik ŽRK Borac: Za dvije godine cilj Premijer liga

Finansijska situacija u klubu je prilično loša, puno posla je pred nama, ali cilj je da vratimo Borac tamo gdje je bio, rekla je Nada Tešanović, koja je izabrana za predsjednika Ženskog rukometnog kluba Borac, nekada višestrukog šampiona BiH.

Ona je na vanrednoj izbornoj sjednici Skupštine (ranije su članovi kluba podnijeli ostavke) u petak dobila povjerenje delegata, a zatim najavila ozbiljan rad u klubu na čijem je čelu ranije bila šest godina, kada je Borac osvajao titule prvaka BiH i Kupa BiH.

"Željeli smo da spasimo jedini ženski rukometni klub u Banjaluci. Borac je osnovan 1955. i bilo bi sramota da klub bude ugašen. Cilj nam je da ga vratimo na mjesto gdje je bio. Naravno da je to dug put, ne može se napraviti preko noći, ali sa mladom ekipom uz određena pojačanja, koja zavise od finansija, možemo popraviti rezultat. Očekujem da za dvije godine budemo u Premijer ligi BiH", rekla je Tešanovićeva.

Početkom sljedeće godine trebalo bi da bude održana još jedna sjednica Skupštine.

"Na narednoj sjednici ćemo iznijeti finansijski izvještaj kluba i utvrditi dalje zadatke u vezi s igračkim i trenerskim kadrom, kao i razgovarati o imenovanju direktora kluba. Sada ne bih govorila o dugu jer tačan dug kluba treba da bude utvrđen i tada ćemo znati koliko se duguje igračicama, za struju, PDV...", rekla je Tešanovićeva.

Posljednji predsjednik kluba bio je Tihomir Ljubojević, a na novu upravu čekalo se skoro dvije godine. Loše finansijsko stanje pratili su i lošiji rezultati, pa nekadašnji bh. šampion od 2015. igra Prvu ligu RS. Ove sezone, nakon jesenjeg dijela takmičenja, zauzima sedmo mjesto na tabeli (od deset ekipa) sa četiri pobjede i pet poraza.

Nova uprava

Nada Tešanović je predsjednik ŽRK Borac, a potpredsjednik je Jasna Brkić. Članovi Upravnog odbora banjalučkog kluba su Mira Popović, Dragan Novaković, Vladimir Žganjec, Darko Savić i Dragan Kojić. Predsjednik Skupštine je Andrej Obradović, dok je potpredsjednik Anka Šmitran-Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije