Rukomet

Nastavljaju gdje su stali

Nastavljaju gdje su stali
Nastavljaju gdje su stali

Neće biti angažovanja stručnjaka sa strane, a Upravni odbor je ukazao povjerenje tandemu Aleksandar Međedović i Igor Rađenović da vodi prvi tim do daljeg, rekao je Nebojša Golić, direktor RK Borac M:tel, koji je juče počeo pripreme za novu sezonu.

Juče je odrađena prozivka "crveno-plavih" rukometaša, koju je obavio upravo spomenuti trenerski tandem Međedović - Rađenović.

"Nije bilo nimalo lako ali preživili smo. Uspjeli smo završiti sezonu sa dvije krune i bili smo najbolji u BiH. Bićemo to i u ovoj novoj sezoni. Naslijedili smo dugove od prethodne uprave i to je veliki teret za klub. Samo da skinemo razne blokade računa i slično smo ostali bez 250.000 KM koje su mogle biti uložen u ovaj tim ali šta je tu je. Hvala igračima što imaju razumjevanja sa sve što nas je snašlo. Nećemo odustati da spasimo Borac koji je najbolji brend u Republici Srpskoj. Dobili smo opojačanje Upravi u vidu Nikole Aleksića i nećemo odustati", rekao je Golić i nastavio:

U ovom trenutku nedostaju nam golman i lijevi bek. Nadam se da ćemo narednih dana uspjeti da pojačanjima iz Srbije popunimo pozicije na kojima smo deficitarni".

Rađenović, jedan od trenera Borac M:tela, najavio je da će ekipa raditi u sportskoj dvorani "Borik", a u petak se očekuje dolazak kondicionog trenera Borka Petrovića koji će s ekipom da radi na sticanju snage.

"Cilj nam je da što spremiji dočekamo turnir TV šampiona u Doboju od 19. do 23. avgusta, koji će nam biti praktično generalna proba za start SEHA lige 31. avgusta. Tada gostujemo u bjeloruskom gradu Brestu kod ekipe Meškova. Vjerujem da možemo pružati partije na nivou prošlogodišnjih u regionalnom takmičenju, a što se tiče domaće scene - cilj je odbrana trofeja", izjavio je Rađenović.

Na prozivci se pojavio i Srđan Trivundža, bivši kapiten Borac M:tela, sa kojim je postignut načelan dogovor da nosi dres matičnog kluba do januara naredne godine. Osim njega, "crveno-plavi" dres bi naredne sezone trebao da nosi i Ratko Nikolić.

"Prava je stvar što su u ekipi Trivundža i Nikolić, koji će iskustvom pomoći mladim igračima da što prije stasaju", izjavio je Branislav Obradović, kapiten Banjalučana koji je dodao:

"Nastavljamo gdje smo stali. Želimo da ove sezone odbaranimo titule osvajača prvenstva i Kupa BiH a svakako i da ostavimo što bolji utisak u SEHA ligi"

Na prozivci se pojavilo 16 igrača: Golman: Srđan Bilandžić. Igrači: Mirko Mikić, Nikola Tešić, Miloš Nježić, Dušan Đurić, Stefan Ćosić, David Prestaš, Srđan Mijatović, Dejan Šešić, Nemanja Bezbradica, Goran Trkulja, Đorđe Ćelić, Marko Ćeranić, Branislav Obradović, Srđan Trivundža, Stefan Janković, dok su opravdano bili odsutni golman Mirza Haseljić te igrači Vladan Knežević i Ratko Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije