Rukomet

Navijači pozdravili majstorije svjetskih vicešampionki i rukometašica Srpske

Navijači pozdravili majstorije svjetskih vicešampionki i rukometašica Srpske
Navijači pozdravili majstorije svjetskih vicešampionki i rukometašica Srpske

Rukometašice Srbije i Republike Srpske odigale su meč za pamćenje u Banjaluci, a majstorije Andree Lekić, Sanje Damnjanović, Dragane Cvijić, ali i drugih rukometašica, gromoglasnim aplauzima pozdravljalo je oko 1.000 gledalaca u dvorani „Borik“.

U prijateljskoj i humanitarnoj utakmici, slavila je Srbija rezultatom 42:26 (22:7), a do pobjede je tim svjetskog vicešampiona predvodila Sanja Radosavljević sa devet golova. Ime Marijane Bogojević ostaće zabilježeno jer je postigla prvi gol u prvoj utakmici seniorske reprezentacije Republike Srpske, ali i imena Lekićeve, Damjanovićeve i Cvijićeve koje su prvo poluvrijeme igrale za Srbiju, a drugo za Srpsku na oduševljenje brojnih navijača. Lekićeva i Cvijićeva su sa po četiri gola bile najefikasnije u selekciji Srpske.

Sve rukometašice, kao i selektor Srpske Rade Unčanin i selektor Srbije Saša Bošković, bili su oduševljeni što su bili akteri ove utakmice, a na pitanje za koju je reprezentaciju bilo ljepše igrati Damnjanovićeva je kroz osmijeh odgovorila:

"Teško je odlučiti. Šalu na stranu, zadovoljstvo mi je bilo igrati ovakav meč za moju reprezentaciju i reprezentaciju Republike Srpske. Drago mi je da smo uspjeli da uljepšamo ovaj dan, a posebno jer je utakmica bila humanitarnog karaktera. Nadam se da će što veći broj djevojčica početi da trenira rukomet jer, ipak, mi imamo taj sportski inat i to trebamo da iskoristimo. Dugo nisam uživala u jednoj utakmici kao što je to bilo večeras.“

Tanja Kekić, koja je igrala sa Srpsku, rekla je da rezltat nije bio upitan i da je bio u drugom planu, te istakla da joj je drago što je dosta ljudi došlo da uživa u rukometu.

Nakon utakmice teren dvorane „Borik“ „preplavili“ su navijači kako bi uzeli autograme od rukometašica, ali i napravili fotografije za uspomenu.

Prijateljska utakmica Srpske i Srbije imala je humanitarni karakter pošto će 50 odsto prihoda od ulaznica biti uplaćeno za pomoć sestrama Tatjani i Milani Gajić, koje boluju od Laforine bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije