Rukomet

Nuić izašao na parket, iako nije prozvan na predstavljanju

Nuić izašao na parket, iako nije prozvan na predstavljanju
Foto: N.N. | Nuić izašao na parket, iako nije prozvan na predstavljanju

Dok se čeka zvanična odluka Evropske rukometne federacije da se oglasi oko susreta BiH i Švajcarske koji je dobio treće poluvrijeme zbog slučaja “Tomislav Nuić”, prosto je nevjerovatno da niko u dvorani “Mejdan”, posebno u bh. taboru nije primjetio da se bh. rukometaš ne nalazi u zvaničnom zapisniku.

Da Nuića nema u protokolu za utakmicu, koju je BiH, podsjetimo pobijedila 21:15 i tako što se tiče parketa osigurala baraž dalo se zaključiti i za vrijeme predstavljanja reprezentacija.

Naime, oficijelni spiker u Tuzli jedino nije prozvao igrača sa brojem 27, iako je isti izašao na parket, što se može vidjeti i u video prilogu.

Dakle, već tada je neko morao reagirati i spriječiti ono što se desilo kasnije (igrač igrao, postigao gol i zaradio crveni karton), a to je žalba Švajcaraca na njegov nastup.

U Rukometnom savezu BiH odbacili su svu odgovornost za ovaj nevjerovatni propust, te naglasili da je isključivi krivac za konfuznu situaciju delegat Darko Repenšek, koji je dio krivice preuzeo na sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije