Rukomet

Odgađa se start bh. rukometaša

Odgađa se start bh. rukometaša
Foto: Ilustracija | Odgađa se start bh. rukometaša

Početak takmičenja u Premijer ligi BiH najvjerovatnije će biti odgođen za sedam dana. Prijedlog je to predsjednika Amira Zahirovića.

"Zbog procedure u vezi s izdavanjem ID broja Rukometnom savezu BiH predložio sam članovima Upravnog odbora da takmičenje umjesto narednog vikenda startuje sedam dana poslije. Jednostavno, ne možemo u takmičenje krenuti bez prelaznog roka, uplata kotizacija i slično", objasnio je danas Zahirović.

Četvorica članova UO juče su odmah dala svoju saglasnost za ovaj prijedlog, a ostali je trebalo da se izjasne do kraja dana.

"Mišljenje ćemo svakako zatražiti i od klubova. U srijedu je zakazan sastanak sa predstavnicima svih klubova pa ćemo čuti i njihovo mišljenje koje je svakako jako bitno", kaže Zahirović.

Poreska uprava je odbila zahtjev RS BiH da dobije novi ID broj, Savez ne može da otvori novi račun pa sav novac koji stiže na stari račun bude proslijeđen državi i povjeriocima. Prošlog mjeseca je u Doboju održana sjednica Upravnog odbora RS BiH, na kojoj je rečeno da će se žaliti Ministarstvu finansija FBiH zbog ID broja, naglašavajući da im nije cilj da ne plaćaju dugovanja, već da mogu do novca koji im je potreban za normalno funkcionisanje Saveza. Odgađanje starta bh. šampionata u rukometu nije novina pošto je i u februaru zbog problema oko preregistracije Saveza početak takmičenja takođe bio prolongiran. Premijer liga BiH od predstojeće sezone brojaće 13 klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije