Rukomet

Odlična Vogošća, Efendić "nosi" Borac

Odlična Vogošća, Efendić "nosi" Borac
Odlična Vogošća, Efendić "nosi" Borac

Rukometaši Vogošća Poljine Hillsa na trosedmičnu pauzu u Premijer ligi BiH idu sa vrha tabele i sa 19 bodova, a po četiri boda manje imaju Konjuh, Borac M:tel i Krivaja.

Vogošća je na svom terenu u srijedu naveče savladala Prijedor sa 38:20, a do trijumfa u sedmom kolu predvodio ju je Ivan Divković sa 10 golova. Odličan je bio i golman Ismar Hadžić.

Treći trijumf u nizu ostvarili su rukometaši Borca, koji su na svom terenu pobijedili dobojsku Slogu sa 29:22. Najveće zasluge za trijumf idu odličnom Damiru Efendiću, koji je upisao 25 odbrana pred brojnim navijačima, među kojima su bili i fudbaleri Borca.

"Moje odbrane su produkt kvalitetnog rada sa trenerom golmana Dušanom Kresojevićem u klubu. Što se tiče utakmice, bila je tvrda, dobre su bile odbrane. U odbrani smo pokazali da smo digli formu od početka sezone, dok nam u napadu još malo nedostaje realizacije i uigranosti. To je razumljivo, ovo je još nova ekipa, ali radimo punim tempom i mislim da će sve do kraja sezone biti još bolje i ozbiljnije", rekao je Efendić.

Goran Daničić je sa šest pogodaka bio najefikasniji u Borcu, dok su Đorđe Ćelić, Vladan Đurđević i Mirko Majić postigli po četiri. U ekipi Sloge bolji od ostalih bili su Boris Bosić sa devet golova i Srđan Gavrić sa pet. Đorđe Bosić je imao 13 odbrana.

Trener Borca Ratko Đurković zadovoljan je igrom svog tima, ali ističe da to može i bolje.

"Drago mi je što smo uspjeli da vežemo tri pobjede i što smo se nakon poraza u Zavidovićima vratili na pravi način i pokazali šta možemo. Žao mi je  zbog fenomenalnog Damira što već u prvom poluvremenu nismo napravili osjetniju razliku, ali malo smo to iskorigovali u drugom dijelu. Zadovoljan sam igrom u odbrani, na napadu treba još raditi. Pokušavamo da igramo brže, da stvaramo šanse, nekad treba i stati na loptu, ali neka trčimo... Nadam se da ćemo s većom rotacijom imati veću stabilnost u napadu - bitno je da stvaramo šanse, doći će i realizacija", istakao je Đurković.

Boris Bosić je istakao da je njegov tim ušao nervozno u utakmicu.

"Pravili smo dosta grešaka i tek smo od 15. minuta ušli maksimalno u utakmicu. Mislim da je njihov golman presudio", rekao je Bosić i dodao da su u ekipi Sloge više očekivali od dosadašnjeg dijela sezone, ali da će tokom pauze pokušati da isprave greške.

I u Borcu će biti radno: u nastavak takmičenja će ući sa Duškom Hercegovcem i Danijelom Vukićevićem, koji su bili povrijeđeni.

Konjuh je na gostovanju savladao Krajinu 30:25, a Krivaja tim Čelika sa 30:28. Slavili su i Bosna, Derventa i Zrinjski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije