Rukomet

Opio ih miris "lala"

Opio ih miris "lala"
Opio ih miris "lala"

Rukometaši Borac M:tela poraženi su od Vojvodine u Novom Sadu 24:27 u 15. kolu SEHA lige.

Banjalučani nisu uspjeli da ponove igru iz duela s Tatranom, pa su "lale" zasluženo upisale drugi trijumf u sezoni.

"Crveno-plavi" su bili za nijansu bolji rival u prvom poluvremenu, pa su na odmor otišli s golom viška (13:12). Utakmica je prelomljena sredinom drugog dijela, kada su Novosađani serijom od 5:1 stekli prednost koju gosti do kraja nisu uspjeli da stignu. Kod domaćina Miloš Orbović i Bojan Todorović bili su najefikasniji sa po šest golova, dok je na drugoj strani ponovo blistao Stefan Janković. Nakon 13 golova koje je postigao protiv Tatrana, mladi srednji bek Borac M:tela devet puta je zatresao mrežu Vojvodine.

"Čestitke Vojvodini na zasluženoj pobjedi. Mi smo odigrali solidno prvo poluvrijeme, a onda u nastavku Vojvodina je slavila zahvaljujući sjajnom Peroviću, ali i Elezoviću, koji je individualnim kvalitetom postigao par golova kada se lomio meč. Želim Vojvodini mnogo sreće u nastavku sezone", rekao je Igor Rađenović, strateg Borca.

Stanko Abadžić, golman banjalučkog tima, smatra da su "crveno-plavi" mogli da pruže više u ovom susretu: "Protivnik je zasluženo pobedio, a mi nismo bili na svom nivou. Nedostajali su nam laki golovi. Promašili smo nekoliko zicera, a Perović je sjajno branio."

Đorđe Ćirković, trener šampiona Srbije, kaže da je bilo mnogo oscilacija u igri njegovog tima: "Zadovoljan sam pobedom, ali bilo je mnogo oscilacija u igri. Opet imamo crne minute. Dobro smo otvorili meč, a onda stali. Jeste da je vidljiv umor kod igrača usled ritma sreda - subota, ali prave ekipe dobijaju u svim okolnostima. Perović je presudio utakmicu. Golman koji prethodno nije branio ni minut ove sezone iskoristio je umor saigrača. Srećan sam zbog toga. Idemo dalje. U nedelju nas čeka novi evropski izazov."

Bojan Perović, čuvar mreže Vojvodine, istakao je da je pobjeda najvažnija.

"Pobedili smo posle dugo vremena, ali i dalje ne igramo dobro u kontinuitetu. Pravimo nepotrebno greške. Dobra odbrana u drugom poluvremenu nam je pomogla. Idemo dalje", naveo je Perović.

Sljedeću utakmicu Borac igra 3. marta protiv Zagreba.

Rezultat i15. kola: Vojvodina - Borac M:tel 27:24, Tatran Prešov - Nekse 32:25, Meškov Brest - Vesprem 17:29.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije