Rukomet

Ovčina: Utakmica protiv Tunisa zadnja šansa da nešto uradimo na SP

Ovčina: Utakmica protiv Tunisa zadnja šansa da nešto uradimo na SP
Ovčina: Utakmica protiv Tunisa zadnja šansa da nešto uradimo na SP

DOHA - Utakmica protiv Tunisa je zadnja šansa da nešto uradimo na Svjetskom prvenstvu. Idemo na pobjedu kao i na svakoj utakmici do sada, izjavio je Alen Ovčina, rukometni reprezentativac BiH.

Ovčina će s reprezentacijom BiH danas od 17 sati protiv reprezentacije Tunisa igrati odlučujući meč B grupe za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Izabranici Dragana Markovića pobijedili su Iran u prvom kolu, a zatim su poraženi od Austrije i Makedonije. Ovčina vjeruje da je bh. timu nedostajalo sreće u tim susretima, ali i ozbiljnosti.

"Mislim da u zadnja dva meča nismo imali sportske sreće. Prvi put smo na SP, nedostaje nam iskustva, ali smatram da smo morali svemu pristupiti malo ozbiljnije", rekao je krilni igrač selekcije BiH.

Rukometaši BiH u tri susreta su osvojili dva boda pobjedom protiv Irana, dok je Tunis za sada na jednom bodu osvojenom remijem u meču protiv Austrije. Obje reprezentacije u današnji susret ulaze pod imperativom pobjede ukoliko žele da nastupe u osmini finala takmičenja.

"Atmosfera u ekipi je odlična od prvog dana. Uvijek idemo na pobjedu pa tako i danas protiv Tunisa. Potrudićemo se više nego ikada da dođemo do pobjede, a zatim idemo na megdan Hrvatskoj", zaključio je Ovčina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije