Rukomet

Ozvaničena saradnja RK Vogošća PH i ŠR Sedmerac

Ozvaničena saradnja RK Vogošća PH i ŠR Sedmerac
Foto: N.N. | Ozvaničena saradnja RK Vogošća PH i ŠR Sedmerac

Rukometni klub Vogošća PH potpisao je sporazum o saradnji sa Školom rukometa Sedmerac, saopšteno je iz Vogošće.

"Posebno mi je zadovoljstvo potpisati ovaj sporazum iz više razloga. Potpisujemo ga, ne samo sa RK Vogošća PH kojeg osjećam kao svoj klub, već sa klubom koji dugi niz godina pravi dobre rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni. Naša škola rukometa postoji četri godine i moramo biti veoma zadovoljni jer iz godine u godinu izbacujemo mlade i perspektivne rukometaše. Adis Halilović je takav primjer koji je svoje mjesto našao u seniorskoj ekipi Vogošće i može biti primjer svim dječacima koji žele da nađu svoje mjesto među najboljim. Naravno bez pomoći mog saradnika i prijatelja Sanjina Kolakovića to ne bi bilo moguće. Škola rukometa Sedmerac će i dalje raditi na unapređenju i razvoju rukometnog sporta", rekao je Sead Lagumdžija, jedan od osnivača Sedmerca.

Direktor Vogošće Elvir Kituša zahvalio se Lagumdžiji i Kolakoviću što su klub prepoznali kao pouzdanog saradnika.

"Zadovoljstvo nam je potpisati sporazum, jer Seada i Sanjina dugo godina poznajemo i ovaj potpis nije samo znak sportske saradnje, već saradnje za koju smo uvjereni da će puno toga donijeti. Škola rukometa Sedmerac odlično radi, ima kvalitetnu bazu mladih i perspektivnih rukometaša koji će mjesto naći u našem klubu. Naša saradnja je bila plodna i kroz predhodni period, ali je sada dižemo na višu razinu. Rukometni klub Vogošća PH će Školi rukometa Sedmerac pružiti podršku i pomoći u njihovom daljem razvoju", rekao je Kituša.

On je podsjetio dase u Vogošći dosta ulaže u razvoj omladinskih selekcija, te da imaju takmičarske selekcije U12, U14 i U16, kao i školu rukometa za djevojčice.

"Ove sezone imat ćemo i drugu ekipu u kojoj će juniori Vogošće nastupati u Prvoj Federalnoj ligi grupa Jug. Međutim i pored svega, baza iz našeg kluba nije dovoljna stoga smo odlučili da potpišemo ovaj sporazum", dodao je Kituša.

Inače, Lagumdžija i Kolaković su bili članovi Vogošće kao treneri Vogošće 2, a Lagumdžija je kao golman u Vogošći proveo pet sezona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije