Rukomet

PPD Zagreb u nemogućoj misiji

PPD Zagreb u nemogućoj misiji
PPD Zagreb u nemogućoj misiji

Rukometaši PPD Zagreba igraće protiv Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona, odlučio je žrijeb u Beču.

Izabranici Veselina Vujovića dobili su možda i najtežeg mogućeg protivnika, pa će prolazak na završni turnir za hrvatskog prvaka biti "nemoguća misija". Ipak, PPD Zagreb je ove sezone pokazao da ima tim koji je u stanju svakog da pobijedi, pa će Katalonci morati da ulože maksimum napora kako bi opravdali ulogu favorita i plasirali se među četiri najbolja tima u Evropi. U ostalim četvrtfinalnim parovima biće takođe dosta uzbuđenja. Pik Seged će snage da odmjeri sa moćnim Kilom, Vardar će na megdan Kilceu, dok će Paris vizu za fajnal for tražiti u duelima sa Vespremom. Prve utakmice na rasporedu su između 8. i 12. aprila, a revanši se igraju od 15. do 19. maja. Završni turnir EHF Lige šampiona igra se u Kelnu 30. i 31. maja.

Slovenačko Gorenje imaće lijepu šansu da se domogne finalnog turnira EHF kupa u Berlinu, koji je na programu 16. i 1. maja. "Ose" će se u četvrtfinalu sastati sa danskim Holstebrom. Prvi meč je na programu u Velenju 11. i 12. aprila, dok je revanš sedam dana kasnije.

Parovi četvrtfinala Lige šampiona: PPD Zagreb (Hrvatska) - Barselona (Španija), Vardar (Makedonija) - Kilce (Poljska), PSŽ (Francuska) - Vesprem (Mađarska), Pik Seged (Mađarska) - Kil (Njemačka). EHF kup: Eskilstuna Guif (Švedska) - Hamburg (Njemačka), Skjern (Danska) - Melsungen (Njemačka), Gorenje (Slovenija) - Holstebro (Danska). Domaćin Fukse Berlin je izborio direktno plasman na turnir u "Maks Šmeling" areni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije