Rukomet

PSŽ se provukao

PSŽ se provukao
PSŽ se provukao

Liga šampiona za rukometaše ove sezone je zanimljivija neko ikad. Gotovo se može reći da nema pravih favorita. Barem su to pokazali rezultati u dosadašnjem toku, a tako je bilo i u četvrtom kolu.

U Brestu je domaći Meškov u Grupi A ugostio Pariz Sen Žermen, jedan od najbogatijih rukometnih kolektiva današnjice. Bjeloruski šampion, za kojeg odlično igra bh. reprezentativac Ivan Karačić, imao je Parižane u šaci, ali su u završnici propustili prednost i dozvolili gostima da proslave pobjedu rezultatom 29:28.

"Ne znam šta bih rekao. U prošlom kolu izgubili smo jedan razlike od Kila, a sada od Pariza, i to na gotovo identičan način. U oba ta susreta vodili smo tri minute prije kraja, a potom imali i posljednji napad za izjednačenje", rekao je Karačić, koji je postigao jedan gol protiv PSŽ-a.

U pobjedničkom timu Fahrudin Melić je postigao 10 golova, dok je na drugoj strani briljirao Rastko Stojković sa sedam. Derbi četvrtog kola igrali su u Kopenhagenu domaći Kolding i velika Barselona. U svakom segmentu ogled je opravdao epitet najzanimljivije utakmice ne samo u Grupi B, nego uopšte. "Barsa" se od starta nametnula kao ozbiljniji rival, pa je konstantno bila u vodstvu od jednog do četiri gola. No, domaći se nisu predavali i zahvaljujući sjajnoj igri u finišu oba poluvremena uspjeli doći do velikog remija (27:27). Bo Spelerberg je sa sedam golova bio najbolji kod Koldinga, dok je na drugoj strani Nikola Karabatić postigao šest. Naš Danijel Šarić bio je odličan na golu Barselone sa 16 odbrana.   

Još jednu ljepoticu četvrtog kola odigrali su Monpelije i Vardar (34:34), što je iskoristio MKB Vesprem našeg Mirsada Terzića i trijumfom u Celju sa 24:21 osamio se na vrhu tabele Grupe C. U Grupi D igrali su Pik Seged i Šafhauzen. Bio je to ogled sadašnjeg bh. reprezentativca Vladimira Vranješa i bivšeg Damira Doborca. Uspješniji je bio Vranješ, koji je sa svojim Segedom slavio s ubjedljivih 34:24. Pivot bh. tima postigao je dva gola, kao i Doborac na drugoj strani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije