Rukomet

Panić i Prce brinu Markovića

Panić i Prce brinu Markovića
Panić i Prce brinu Markovića

Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH, ponovo se našao u problemima. Ovoga puta pred početak priprema za istorijski nastup bh. tima na Svjetskom prvenstvu u Kataru od 15. januara do 1. februara naredne godine.

Kako sada stvari stoje, bh. selekcija bi na SP mogla nastupiti bez dva veoma važna igrača Marka Panića i Nikole Prcea.

Mada još postoji mogućnost da se njih dvojica, ipak, nađu među putnicima za Bliski istok, šanse su veoma male.

"Paniću su pukli ligamenti skočnog zgloba u utakmici koju je njegov Šamberi igrao u srijedu uvečer protiv Trembleja. Prema prvim prognozama, moraće na operaciju, a u tom slučaju je izgubljen za Svjetsko prvenstvo. Sličnu povredu, ali dosta ranije, zadobio je i Prce. No, u njegovom slučaju ipak postoje male šanse da izbjegne operativni zahvat. U tom slučaju bi Prce kroz terapije pokušao da se osposobi za Katar, a nakon toga bi se posvetio potpunom saniraju napuklih ligamenata skočnog zgloba. No, Prce će biti među putnicima za SP u svakom slučaju, bez obzira na to bude li mogao igrati ili ne", priča Marković.

Odranije je povrijeđen Ivan Karačić, koji je u susretu kvalifikacija za "EURO 2016" protiv Bjelorusije slomio prste. No, njegov oporavak teče prema planu i on bi trebalo da bude potpuno zdrav do 22. decembra, kada u Mostaru počinju pripreme bh. tima za SP.

"Navikli smo na ovakve situacije. Od kada sam selektor, mislim da samo prije jedne akcije nismo imali problema s povrijeđenim igračima. Uvijek smo se uspijevali snaći, pa ćemo valjda i ovoga puta. Uskoro ću objaviti skraćeni spisak igrača koji će početi pripreme za Svjetsko prvenstvo, a do Nove godine bi trebalo da bude poznato ko će putovati u Katar 4. januara, desetak dana pred početak Svjetskog prvenstva", zaključio je Marković.

Za debitantski nastup BiH na Svjetskom prvenstvu Markovićev stručni štab je pojačan sa dva nova imena. Uz Zuhdiju Korkarića, njegovog dosadašnjeg asistenta, u radu će mu pomagati još Damir Cipurković i Borko Petrović. Nekadašnji bh. reprezentativni čuvar mreže Cipurković biće zadužen za rad sa golmanima, dok će Petrović, koji je profesor na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Banjaluci, biti zadužen za kondiciju bh. reprezentativaca.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije