Rukomet

Pik Seged iznenadio Kil

Pik Seged iznenadio Kil
Pik Seged iznenadio Kil

Nakon što su u osmini finala Lige šampiona eliminisali Rajn-Nekar Leven, rukometaši mađarskog vicešampiona MOL-Pik Segeda priredili su još jedno iznenađenje savladavši Kil 31:29.

Bh. reprezentativac Vladimir Vranješ i njegovi saigrači su trijumfom u prvom ogledu četvrtfinala na domaćem parketu protiv velikog favorita zadržali nadu da se mogu domoći fajnal fora u Kelnu.

Zanimljivo, Seged je jedini domaći tim koji je u prvim četvrtfinalnim susretima upisao trijumf. Mađarski klub je sve do 53. minute susreta bio u vodstvu i kontrolisao rezultat. No, snažne "zebre" su tada preokrenule i povele. Činilo se da je Kil prelomio susret i da će ga mirno privesti kraju u svoju korist. No, nisu tako mislili izabranici španskog trenera Juana Karlosa Pastorea, koji su odigrali fenomenalnu završnicu i slavili 31:29.

"Divim se mojim igračima. Nije nimalo lako igrati protiv tako snažnog protivnika kakav je Kil. Znali smo da na terenu moramo funkcionisati kao tim ako želimo pobijediti. U tome smo i uspjeli. Održali smo naš san živim još jednu sedmicu, a nećemo odustati od njega ni u Kilu", rekao je Pastor nakon velike pobjede.

Dean Bombač sa šest i Zolt Balog s pet bili su najefikasniji u pobjedničkom sastavu, dok se Vranješ nije upisao u strijelce. Na drugoj strani najbolji je bio Stefen Vejnhold sa pet pogodaka. Mirsad Terzić je sa mađarskim šampionom MKB-MVM Vespremom na korak od fajnal fora, nakon što su u gostima kod PSŽ-a odigrali 24:24. Terzić se, također, nije upisao među strijelce. Rezultati prvih utakmica: PPD Zagreb - Barselona 23:25, Vardar - Vive Kielce 20:22, Pariz Sen Žermen - MKB-MVM Vesprem 24:24, MOL-Pik Seged - Kil 31:29. Revanš susreti igraće se 18. i 19. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije