Rukomet

Počinje borba za rukometnu Ligu šampiona

Počinje borba za rukometnu Ligu šampiona
Počinje borba za rukometnu Ligu šampiona

Rukometaši Borca m:tela danas pišu nove stranice istorije.

Banjalučki klub ovog vikenda boriće se za plasman u EHF Lige šampiona. "Crveno-plavi" će nastupiti na kvalifikacionom turniru za elitno klupsko takmičenje, kojem su domaćini.

Na turniru će učestvovati četiri ekipe, a pobjednik će izboriti nastup u grupnoj fazi Lige šampiona.

Rukometaši Borca će u polufinalu snage odmjeriti sa austrijskim šampionom, ekipom Alpla Hard, dok će se u drugom polufinalu sastati norveški Elverum i holandski Lajons.

U Borcu su optimistični i vjeruju da su angažovanjem Bojinovića i Trivundže još bliži elitnom društvu.

"Cilj nam je da budemo prvi, a sa njima dvojicom samo smo učvrstili naš stav da je Borcu trenutno mjesto u Ligi šampiona. Samim odzivom ovolikog broja ljudi, što Banjaluke, što Republike Srpske na ovom Ogranizacionom odboru, milsim da je Banjluka sazrela da bude učesnik jednog ovako ozbiljnog takmičenja", kazao je direktor RK Borac m:tel Vladimir Branković.

Na parket sportske dvorane "Borik" prvi će, od 17 časova i 30 minuta, izaći rukometaši Elveruma i Lajonsa, dok će od 20.00 snage odmjeriti Borac i Alpla Hard.

Utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona možete gledati na našem programu RTRS Plus.

Pobjednik turnira ide u Ligu šampiona i to u Grupu D, gdje se nalazi Metalurg (Makedonija), Skjern (Danska), Motor Zaporožje (Ukrajina), Kadeten Šafhauzen (Švajcarska) i Baia Mare (Rumunija).

Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa sa turnira u Banjaluci igraće u trećem kolu EHF kupa, dok će tim koji zauzme posljednje mjesto krenuti od drugog kola tog takmičenja.

(NN/RTRS)
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije