Rukomet

RK Borac M:tel : "Podgrijana priča o dvorani"

RK Borac M:tel : "Podgrijana priča o dvorani"
RK Borac M:tel : "Podgrijana priča o dvorani"

BANJALUKA- Jedan od glavnih ciljeva Rukometnog kluba Borac M:tel je izgradnja vlastite dvorane i uskoro će se krenuti u akciju kako bi se taj projekat realizovao, rekao je Marinko Umičević, potpredsjednik kluba.

"Taj projekat postoji sedam-osam godina, kao i gradska zemlja na kojoj bi se dvorana izgradila, samo smo ga sada 'podgrijali'. Izgradnja bi koštala oko četiri miliona KM, dvorana bi imala dva terena, kapacitet od 1.500 mjesta, hotel i kafić. Bila bi samoodrživa, a prvi tim i djeca bi imali gdje trenirati. Sada od grada godišnje dobijamo 120.000 KM za treninge i mislimo da bi to mogle biti rate za tu dvoranu. Borac godišnje izdvaja oko 200.000 KM za razne sale", rekao je Umičević.

Istakao je da bi o tom slučaju bili mnogo manji troškovi i da bi mogla biti korištena cijeli dan.

Budžet bivšeg bh. šampiona u narednoj sezoni iznosiće 700.000 KM, potvrđeno je u srijedu naveče nakon sjednice Upravnog odbora.

"Sve smo usaglasili, samo još da nađemo pare, osvojimo titulu i Kup BiH", izjavio je Umičević nakon sjednice.

Prema njegovim riječima, budžet je manji od onog koji je predložen.

"Budžet smo dosta skresali i iznosi 700.000 KM. Od toga oko 400.000 KM su razni troškovi, oko 200.000 KM ide za poreze državi i da nije dugova od prethodnih uprava, sve bi to bilo drugačije", dodao je Umičević.

Borac je ove sezone ostao bez trofeja, ali za sljedeću sezonu čelnici kluba su zacrtali da se to mora promijeniti.

"U ovoj sezoni je cilj dupla kruna u BiH i da od mladih igrača napravimo perspektivu za narednu godinu, da animiramo rukomet preko škola, da vratimo banjalučku djecu u naš klub. Da iduće godine budemo malo pametniji i da budemo šampioni", izjavio je potpredsjednik i dodao:

"Vremena su teška, nažalost nema para sa nebesa, moramo tražiti sponzora, donatora, kresati troškove na minimum. Biće teško, spremni smo da se uhvatimo u koštac, ali nema isprika za sljedeću sezonu. Ako vidimo da ne ide, opozvaćemo se i tražiti nekog ko može da radi", istakao je Umičević.

Vladimir Branković, direktor banjalučkog kluba, rekao je da je cilj Borca da se posveti mladima.

"Okrenućemo se mlađim snagama, posebno sekcijama u osnovnim školama, koji bi bili glavna baza, koju je Borac izgubio proteklih godina. Imamo odličan trenerski kadar i mladi će sigurno napredovati", naglasio je Branković.

Stigao Lončar

Srpski rukometaš Miloš Lončar (29) novi je član banjalučkog Borac M:tela s kojim je potpisao ugovor na godinu dana. Dosadašnji igrač francuskog Limoža igra na poziciji lijevog beka. Prije njega u Borac su došli Goran Daničić (došao iz Prijedora), Arman Beširović (Prijedor), Mirko Majić (Maks Strumica) i Duško Hercegovac (vratio se iz Tinsenta), dok se očekuje pojačanje na poziciji desnog beka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije