Rukomet

RK Borac M:tel bez pivota na Bosnu

RK Borac M:tel bez pivota na Bosnu
RK Borac M:tel bez pivota na Bosnu

Đorđe Ćelić prvi put ove sezone neće moći da igra i to je motiv više da svi daju 200 odsto, samo tako moći ćemo da nadoknadimo njegov izostanak, rekao je Ratko Đurković, trener RK Borac M:tel, pred današnji derbi (20 časova) 19. kola prvenstva BiH protiv Bosne.

Banjalučki tim je u seriji je od četiri prvenstvene pobjede i danas u "Boriku" ima jasan cilj da i pored svih problema nastavi niz trijumfa.

"Problema imamo, ali nismo opterećeni njima i atmosfera je na visokom nivou", izjavio je Đurković, koji neće moći da računa na pivota Đorđa Ćelića, dok se Elis Memić još oporavlja od povrede:

"Osuđeni smo da se u drugom dijelu sezone nosimo sa problemima, tako da ni protiv Bosne nećemo biti kompletni. Ćelić neće moći nastupiti zbog plavog kartona iz utakmice u Goraždu, dok Memić još nije u pogonu i uskoro bi trebalo da počne s treninzima. Imaćemo manjak igrača u odbrambenoj formaciji, u rotaciji, jer Ćelić prvi put ove sezone neće moći da igra."

Izostanak Ćelića znači da trener Borca u ovom meču neće imati na raspolaganju niti jednog pivota i tu poziciju bi u ovom meču trebalo da pokriva Duško Hercegovac, koji inače igra na poziciji beka.

Crnogorski stručnjak je pozvao navijače da pomognu njegovim izabranicima do dođu do trijumfa protiv dobro poznatog rivala, kojeg s klupe ponovo vodi Zuhdija Korkarić.

"Najvažnije je da mi budemo pravi i da pred našom publikom dođemo do pobjede. Pozivam navijače da nas još jednom podrže, jer nam je neophodna njihova podrška kako bismo stigli do pobjede. Naš cilj je da što prije obezbijedimo Ligu četiri", izjavio je Đurković, koji je istakao da bez obzira na sve njegov tim sa dosta optimizma ulazi u meč:

"Oni su ponovo promijenili trenera, a iznenadila me njihova lagana pobjeda protiv Zrinjskog. Ipak, ranije su neočekivano gubili neke utakmice u gostima i dosta osciliraju u formi. Bilo kako bilo nisu ekipa za potcijeniti".

Dejan Unčanin, koji se vratio na teren, vjeruje da sagirači i oni mogu do tri boda samo ako budu pravi.

"Bosnu nismo pretjerano analizirali, znamo da su neugodni u kontrama, ali ako mi budemo pravi i pristupimo ozbiljno meču, pobjeda neće doći u pitanje. Razmišljamo samo o tri boda. Imaju dobrog golmana i odlično igraku kontre. Ali, sami sebi možemo da budemo najveća opasnost", zaključio je Unčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije