Rukomet

RK Maribor uputio izvinjenje zbog skandiranja "Nož, žica, Srebrenica"

RK Maribor uputio izvinjenje zbog skandiranja "Nož, žica, Srebrenica"
RK Maribor uputio izvinjenje zbog skandiranja "Nož, žica, Srebrenica"

Nakon incidenata na rukometnoj utakmici Maribor - Gradačac na kojoj su navijači Maribora u nekoliko navrata skandirali "Nož, žica, Srebrenica", čelnici slovenačkog kluba uputili su izvinjenje.

U zvaničnim saopštenju Rukometni klub Maribor Branik navodi: "Još jednom se izvinjavamo svim igračima, stručnom štabu i svim navijačima RK Gradačac zbog nekorektnog ponašanja desetorice većinom maloljetnih navijača za vrijeme utakmice Challenge kupa između RK Maribor i RK Gradačac, odigrane ove subote".

"Zbog činjenice, da na utakmicama nemamo ulaznica praktički je nemoguće kontrolisati ulaz navijača, a u budućnosti ovim pojedincima, koje smo identikovali, neće biti dozvoljen ulazak na utakmice našeg kluba. Naši zaštitari odradili su dobar posao i spriječili bilo kakvu mogućnost dodatnog incidenta, kada su na zahtjev delegata utakmice izbacili manju grupu pojedinaca zbog nesportskog ponašanja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da RK Maribor gradi budućnost kluba na sportskim i ljudskim kvalitetama igrača, a najbitnija kvaliteta navijača treba biti poštovanje sportista, kao i ostalih sudionika utakmice.

"Na kraju želimo ponoviti da najoštrije osuđujemo neprimjereno navijanje male navijačke grupe", saopštio je RK Maribor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije