Rukomet

RK Vogošća Poljine Hills ne krije visoke ambicije

RK Vogošća Poljine Hills ne krije visoke ambicije
RK Vogošća Poljine Hills ne krije visoke ambicije

Nakon osvajanja Kupa BiH u prošloj sezoni, rukometaši Vogošće Poljine Hills ove sezone žele napraviti iskorak, a to je osvajanje šampionske titule.

Vogašćani su uoči starta prvenstva proglašeni za glavnog favorita za titulu, a tu ulogu zasad opravdavaju, s obzirom na to da se nakon 4. kola u Premijer ligi nalaze na prvom mjestu, koje dijele sa Derventom. Jedan od najzaslužnijih za veliki napredak Vogošće proteklih godina je predsjednik Upravnog odbora Fetah Kadrić, koji je odnedavno i član Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH.

"Nisam ja sam tu, naravno, tu je mnogo ljudi, prije svega u Upravi, a onda i u administraciji i sve bi bilo nemoguće bez sponzora, prije svega našeg generalnog, čije ime i nosimo. Ono što me posebno čini ponosnim jeste to da smo prošle sezone osvojili Kup BiH i bili drugi u prvenstvu. To je za nas sve u klubu velika stvar i trudićemo se da nastavimo u tom smjeru", govori Kadrić.

Prvi čovjek Vogošćana sada je najavio pohod na šampionsku titulu ove sezone, ali i dobar nastup na međunarodnoj sceni.

"Suludo je govoriti da nemamo ambicije, jer ih imamo. Odbrana naslova kupa ili osvajanje prvenstva, ili čak oboje, e to su naše ambicije. Ne govorim uprazno, već pogledajte našu ekipu. Jednostavno imamo razlog da se nadamo i ne krijemo šampionskke ambicije. Isto tako, u novembru nas čeka i nastup u Evropi protiv Pelistera, pa se nadam da ćemo i u evropskim takmičenjima napraviti iskorak više," istakao je prvi čovjek trenutnog lidera bh. šampionata i dodao:

"Pa pogledajte, mi smo sada jedini muški sportski kolektiv iz BiH u Evropi, a jedini muški kolektiv iz Kantona Sarajevo koji je izborio plasman u Evropu. To dovoljno govori koliko mi radimo i kolika je naša želja za napretkom", tvrdi ambiciozni Kadrić.

U narednom kolu Vogošću čeka veliki derbi sa sarajevskom Bosnom, koja je vezala tri pobjede.

"Možda je bolje da o tome govori struka. Ako gledamo po ekipama, onda je sigurno da smo kvalitetniji, ali to je gradski derbi, a znate da je u derbijima važan samo onaj dan kad se igra utakmica. Tako i ja vjerujem u svoj tim i mogućnosti", završio je Kadrić.

Izviđač sa Gorenjem

Rukometaše Izviđača danas očekuje peti nastup u regionalnoj SEHA Gasprom ligi. Aktuelni prvaci BiH gostuju u Velenju kod ekipe Gorenja, gdje će pokušati doći do prvog trijumfa u sezoni. "Skauti" su u prva četiri kola upisali isto toliko poraza, dok je slovenački tim na samo jednoj pobjedi. Pred mladim Ljubušacima je paklen raspored s obzirom na to da će naredna četiri kola igrati u gostima.

E.S.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije