Rukomet

RRS Banjaluka prvi put okupio žensku reprezentaciju

RRS Banjaluka prvi put okupio žensku reprezentaciju
RRS Banjaluka prvi put okupio žensku reprezentaciju

Prvi put od osnivanja Regionalni rukometni savez Banjaluka (RRS Banjaluka) okupio je kadetsku reprezentaciju, ali bez igračica ŽRK Borac, jednog od sinonima grada na Vrbasu.

"Ne znam zašto nema igračica Borca i ne mogu o tome da govorim", rekao je Željko Jošić, predsjednik Saveza.

U Borcu su istakli da ne znaju o čemu se radi.

"Prvi put čujem za okupljanje. Niko nas nije zvao", izjavio je Ranko Gligorić, direktor Borca.

Selekcija se okupila uoči nastupa na turniru u Nikšiću, koji je na programu od 30. aprila do 3. maja, a na prozivci je u utorak naveče u Laktašima bila 21 igračica iz Omladinca, Laktaša, Gradiške, Srpca, Knežopoljke i Mire.

"Prvi put od osnivanja, odnosno od 1993, okupljamo selekciju. Krenuli smo sa kadetskom, koju čine djevojke rođene 1998. godine, i koje dolaze iz klubova banjalučke regije i prijedorske Mire, a kasnije ćemo formirati i druge selekcije. Naš Savez je najaktivniji i sa najboljim rezultatima u RS, a okupljanje selekcije je nastavak aktivnosti, za koje imamo podršku Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS. Prioritet smo dali ženskom rukometu koji je zanemaren u svim segmentima i želimo da ga dignemo na viši nivo", rekao je Jošić.

Selektor Stevo Majstorović je istakao da će biti četiri treninga do odlaska u Crnu Goru, ali i da ne zna zašto nema igračica Borca.

"Stanje u Rukometnom savezu Republike Srpske je konfuzno, malo se radi na popularizaciji sporta i radu sa mladima i jedina svijetla tačka je inicijativa RRS Banjaluka za okupljanje kadetske selekcije. Djevojke su talentovane, kvalitetne igračice, ali treba puno raditi i igrati što jačih turnira, kao što je nikšićki, kako bi ženski rukomet bio podignut na viši nivo. Što se tiče igračica Borca, ne znam zašto nisu u timu. Volio bih da je okupljanje na nivou RS, ali ja sam samo trener i ne mogu ništa promijeniti. Žao mi je što zbog ličnih interesa ispaštaju djeca", rekao je Majstorović.

Na turniru u Nikšiću, koji organizuje Levalea, osim selekcije Banjaluke nastupiće Krim iz Slovenije, Podravka iz Hrvatske, crnogorska Budućnost, Vardar iz Makedonije i Kolubara iz Srbije. Organizator je obezbijedio smještaj, a RRS Banjaluka prevoz i opremu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije