Rukomet

Rađenović: Hvala navijačima

Rađenović: Hvala navijačima
Rađenović: Hvala navijačima

Rukometaši Borac M:tela poraženi su deveti put u SEHA ligi ove sezone. Meškov Brest opravdao je ulogu favorita i slavio u "Boriku" sa 36:31 (18:11).

"Crveno-plavim" nije pomogla ni pjesma "Lešinara", koji su se okupili u velikom broju kako bi pružili podršku trofejnom klubu u borbi sa brojnim problemima sa kojima se susreće u posljednje vrijeme. Bjeloruski tim je pitanje pobjednika riješio već u prvom poluvremenu, u nastavku je vodio i sa deset razlike, ali su Banjalučani do kraja, ipak, uspjeli da izbore častan poraz. Milan Đukić sa devet, Ratko Nikolić sa sedam i Stefan Janković sa šest golova bili su najbolji kod Borca, dok se na drugoj strani istakao Ljubo Vukić sa osam pogodaka.

"Hvala našim navijačima koji su nas podržali u ovim teškim trenucima za klub. Meškov je zasluženo pobijedio, u prvih 45 minuta bili su puno bolji. Kasnije smo se probudili ili su se oni uspavali i uspjeli smo nekako zaostatak da spustimo na donekle prihvatljivih minus pet", rekao je Igor Rađenović, trener Borac M:tela.

Milan Đukić, desno krilo šampiona BiH, izjavio je da Meškov kvalitetniji tim od Borca:

"Gosti su relativno brzo stvorili razliku koju su do kraja bez većih problema uspevali da održe. Bolja su ekipa od nas, to su danas i pokazali, čestitam im na pobedi".

Željo Babić, trener bjeloruske ekipe, pohvalio je atmosferu u dvorani "Borik".

"Prekrasna publika koja voli rukomet, to je moj utisak. Borcu želim da se izvuče iz ovih problema, jer to klub zaslužuje svojom istorijom i ugledom u svijetu rukometa. Što se tiče same utakmice, mi smo igrali dobro 45 minuta, u posljednih 15 smo pali, ali ipak moram da zahvalim svojim igračima na dobroj partiji", naveo je hrvatski stručnjak.

Do kraja godine Borcu predstoje još dvije utakmice. Prva je u subotu protiv Vardara u Skoplju, a druga 17. decembra, kada će odigrati humanitarnu utakmicu sa Crvenom zvezdom u Banjaluci.  

Povratak Stojkovića  

Rastko Stojković, pivot Meškova, prvi put je zaigrao u "Boriku" nakon 12 godina. Reprezentativac Srbije bio je član Borca u sezoni 2001/2002, a onda je prešao u PKB pa u matičnu Crvenu zvezdu, odakle ga je put odveo u njemački Fulingen pa Nordhorn. Poslije Bundes lige preselio se u poljski Kilce, a onda se ponovo obreo u Crvenoj zvezdi. Kratko je igrao i u Kataru, da bi početkom ove sezone pojačao Meškov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije