Rukomet

Rađenović: Šanse su 50:50

Rađenović: Šanse su 50:50
Rađenović: Šanse su 50:50

Rukometaši Borac M:tela odigraće sutra u Kragujevcu protiv domaćeg Radničkog četvrtu utakmicu ovogodišnjeg izdanja SEHA lige. Nakon tri teška protivnika (Meškov Brest, Vesprem, Vardar), Banjalučani se konačno sastaju sa ekipom približnog kvaliteta.

"Predstoji nam meč sa ekipom iz, da tako kažem, 'našeg ranga'. Mislim da su šanse 50:50. Idemo da se borimo, da damo sve od sebe i nadam se da uzmemo prve bodove u sezoni. Naša prednost je iskustvo u igranju SEHA lige, a i odmorniji smo, jer će to biti njima treća utakmica u desetak dana", rekao je Igor Rađenović, trener RK Borac M:tel.

Stručni štab šampiona BiH na ovom susretu, najvjerovatnije, neće moći da računa na raspoložive snage.

"Imamo dva povrijeđena igrača, Mirka Mikića i Milana Đukića. Njihov nastup je pod znakom pitanja, a da li će igrati ili ne, znaćemo pred utakmicu", dodao je Rađenović.

I Davorin Vujović, pridošlica u redovima "crveno-plavih", nada se da će Banjalučani u Kragujevcu osvojiti prve bodove:

"Ekipa Radničkog debituje u SEHA ligi i željni su dokazivanja. Kvalitetan je to tim, ali dobro smo se pripremali, tako da spremni idemo u Kragujevac. Očekuje nas tvrda utakmica i nadam se što boljem izdanju moje ekipe i osvajanju prvih bodova u SEHA ligi ove sezone".

Vujović dalje naglašava da je odlično primljen u Borcu i da mu je čast što ima priliku da brani boje kluba sa tako svijetlom tradicijom.

"Momci iz ekipe su me odlično prihvatili. Atmosfera na treninzima i u svlačionici je sjajna, tako da mi je stvarno drago što sam došao u Banjaluku i što sam dio tako velikog kluba kakav je Borac. Za Banjaluku mogu reći da je prelijepa. Što više upoznajem grad, sve više mi se sviđa", naglasio je Vujović, a zatim prokomentarisao kvalitet SEHA lige:

"To je, poslije Bundes lige, najjača rukometna liga na svijetu. Imena ekipa koje učestvuju samo govore o tome o kakvom takmičenju je riječ."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije