Rukomet

Rađenović pred okršaj s Alplom: Možemo u finale

Rađenović pred okršaj s Alplom: Možemo u finale
Rađenović pred okršaj s Alplom: Možemo u finale

BANJALUKA - Pred rukometašima Borac M:tela je najveći izazov već na otvaranju sezone.

Banjalučani su domaćini kvalifikacionog turnira Lige šampiona i ako uspješno preskoče dvije teške prepreke, prvi put će se plasirati u najelitnije klupsko takmičenje u Evropi.

Šampion BiH se u polufinalu u subotu sastaje s austrijskom Alplom, dok će u drugom meču snage odmjeriti holandski Limburg i norveški Elverum.

"Završili smo pripremni period od šest sedmica i mogu da kažem da je ekipa fizički odlično pripremljena. Odigrali smo pet prijateljskih utakmica u kojima smo imali mnogo problema, prije svega sa nedostatkom vođe na terenu. Situacija je sada, nakon dolaska Mladena Bojinovića i Srđana Trivundže, mnogo bolja, osjeća se pozitivna atmosfera u timu i sada s mnogo više optimizma dočekujemo utakmicu s Alplom", istakao je Igor Rađenović, trener Borac M:tela.

Strateg "crveno-plavih" kaže da su Austrijanci ozbiljna ekipa.

"Alpla igra jaku odbranu 6-0, iz koje postižu dosta golova iz kontri i polukontri. Austrijanci igraju godinama zajedno, dok smo mi značajno promijenili ekipu u odnosu na prošlu godinu. Rekao bih da su šanse 50:50, ali naša prednost je što igramo pred svojim navijačima. Puni smo optimizma i vjerujem da možemo u finale, a poslije ćemo da vidimo", dodao je Rađenović.

Borac se već sastajao s Alplom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Bilo je to 2013. godine u Novom Sadu, kada su Austrijanci slavili sa 25:17.

"Prije dvije godine, kada smo igrali taj meč, klub je bio u rasulu. Ekipa nije prošla ni pripreme i zato je bilo tako kako je bilo. Situacija je sada neuporedivo bolja. Borićemo se, ali svjesni da neće biti lako. Alpla ima germanski karakter, igra punim intenzitetom svih 60 minuta i svi igrači će morati da daju sve od sebe kako bismo prošli u finale", istakao je šef stručnog štaba Banjalučana.

Stefan Janković, srednji bek Borca, naglasio je da ekipa u sjajnoj atmosferi očekuje polufinalni okršaj: "Ovo će nam biti prva takmičarska utakmica u novoj sezoni i možemo reći da je najvažnija. Dobro smo se pripremili, atmosfera u timu je odlična i svi jedva čekamo da utakmica počne. Najvažnije je da smo svi zdravi. Nadam se pobjedi i plasmanu u finale".

Vladimir Branković, direktor "crveno-plavih", izjavio je da prodaja karata ide bolje od očekivanog.

"Zaista smo iznenađeni interesovanjem Banjalučana za ovaj turnir. Do četvrtka veče prodali smo više od 1.000 karata i izvjesno je da će 'Borik' biti pun. Naše ambicije su da se plasiramo u Ligu šampiona i vjerujemo da ćemo uspjeti u tome", rekao je Branković.

Susret Borac - Alpla igra se u subotu u "Boriku" od 20 časova, dok će meč Limburg - Elverum početi u 17.30.

Samo pobjednik ide u LŠ

Samo pobjednik turnira ide u Ligu šampiona i to u Grupu D, gdje se nalazi Metalurg (Makedonija), Skjern (Danska), Motor Zaporožje (Ukrajina), Kadeten Šafhauzen (Švajcarska) i Baia Mare (Rumunija). Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa sa smotre u Banjaluci igraće u trećem kolu EHF kupa, dok će tim koji zauzme posljednje mjesto krenuti od drugog kola tog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije