Rukomet

Revanš meč Borca i Vogošće u trećem kolu Čelendž kupa

Revanš meč Borca i Vogošće u trećem kolu Čelendž kupa
Foto: N.N. | Revaš meč Borca i Vogošće u trećem kolu Čelendž kupa

Rukometaši Borac M:tela i Vogošća Poljine Hillsa u subotu će igrati za plasman u osminu finala Čelendž kupa. Revanš meč trećeg kola biće igran od 20 časova u banjalučkom "Boriku", a "Borac" ima gol prednosti iz prvog meča (23:22).

"Jedan gol razlike ne znači ništa i sigurno nećemo ući opušteno u meč i s kalkulacijama. Pristupićemo utakmici kao da smo prvu izgubili. Tražiću od ekipe mnogo bolji angažman i koncentraciju nego što je bilo protiv Sloge (Premijer liga, poraz)", rekao je Mirko Mikić, trener Borca.

On je uvjeren da igrače Borca neće poremetiti poraz u Doboju i da će izvući pouke iz njega.

"Ovo je lijepa prilika da se konačno prezimi u Evropi. To je šansa koja mora predstavljati motiv više", istakao je Mikić.

Bojan Ljubišić, golman Borca i jedan od najboljih u ekipi, ne očekuje prevelika iznenađenja s obzirom na to da se ekipe dobro poznaju i dodaje:

"Smatram da se nas najviše pita i ako bude pristup kao u prethodnoj utakmici u Vogošći biće to pravi put ka plasmanu u sljedeću rundu takmičenja. Što se tiče nas golmana, znam da će mnogo zavisiti od nas, ali sada bih potpisao da imam jednu odbranu, a da mi prođemo dalje. Takođe, volio bih da publika dođe u što većem broju i da nam pruži podršku. Mnogo će nam značiti ako budu osmi igrač i ako nas poguraju ako nam ne bude išlo."

Ono što je zajedničko bh. klubovima jeste da su nedavno promijenili trenere. I dok je Mikić godinama u klubu, Vogošćani su za šok terapiju pozvali legendarnog Kasima Kamenicu, koji se timu pridružio u utorak.

"Htio sam da izbjegnem da vodim ekipu protiv Borca, jer je za ozbiljnu pripremu utakmice potrebeno desetak dana. Međutim, predsjednik kluba je rekao da šok terapija mora da se desi odmah i u utorak sam sjeo na klubu Vogošće, ali problem vremena je ostao. Još veće opterećenje je gol Borca iz prve utakmice", rekao je Kamenica.

Na pitanje da li je gol velika prednost za Borac odgovorio je:

"I jeste i nije, na psihološkom planu je važna pobjeda na gostovanju i dobar podstrek Borcu pred revanš. Ali, ne bi mnogo promijenilo situaciju ni da je Vogošća dobila prvi meč s tri-četiri gola prednosti. Borac je kompletnija ekipa i to je njegov glavni adut. Takođe, igra na domaćem terenu je u bh. prilikama prednost, ali vjerujem da će se naš tim probuditi i odigrati dobru utakmicu."

Da će Kamnica nešto mijenjati u igri Vogošće, smatra Mikić, ali i dodaje:

"Možda je prerano da to učini za ovu utakmicu, ali sigurno će mijenjati igru, jer ni kod njih nije sve štimalo. Kamenica je trener s velikom karijerom i njegov dolazak će sigurno napraviti pozitivan šok u ekipi Vogošće. Takođe, njegov dolazak može samo predstavljati pozitivnu stvar za bh. Rukomet, jer nama u ligi trebaju ljudi koji shvataju rukomet i koji su uvijek motivisani i željni rada."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije