Rukomet

Rukometaši BiH izgubili i od Bjelorusije

Rukometaši BiH izgubili i od Bjelorusije
Rukometaši BiH izgubili i od Bjelorusije

DOHA - Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće za 19. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, javlja Anadolu Agency (AA).

U današnjem susretu izabranici selektora Dragana Markovića poraženi su od Bjelorusije sa 29:37, pa su propustili priliku da se bore barem za 17. poziciju na premijernom nastupu na SP.

Bjelorusi su bili bolji u prvom poluvremenu. Značajniju prednost od četiri gola stekli su u 23. minutu (16:12), a zadržali su je do odlaska na odmor (20:16).

I u nastavku BiH je igrala veoma slabo, te se prednost Bjelorusije povećavala kako je utakmica odmicala. U 50. minutu bilo je 23:32, da bi nakon 60 minuta igre na semaforu pisalo - 29:37.

Drugi meč razigravanja od 17. do 20. mjesta odigraće Češka Republika i Rusija od 17 sati, nakon kojeg će biti poznati posljednji protivnici BiH i Bjelorusije na SP.

Igraće se danas i četiri preostala susreta osmine finala poslije kojih će biti kompletirani parovi četvrtfinala u kojem će nastupiti dvije reprezentacije regije Zapadnog Balkana - Hrvatska i Slovenija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije