Rukomet

Rukometaši Borac M:tela skupo prodali kožu

Rukometaši Borac M:tela skupo prodali kožu
Rukometaši Borac M:tela skupo prodali kožu

Rukometaši Vardara opravdali su ulogu favorita i savladali Borac M:tel sa 31:26 (14:12).

Banjalučani su pružili snažan otpor u Skoplju, ali više od časnog poraza nisu mogli da izvuku.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, domaći tim je u uvodnim minutama nastavka stekao prednost koju "crveno-plavi" do kraja nisu mogli da stignu. Najefikasniji kod Vardara bio je bivši desni bek Borca Stefan Terzić sa osam golova, a istakli su se još Danil Šiškarev i Sergei Gorbok sa po šest pogodaka, te golman Strahinja Milić sa 16 odbrana. U redovima gostuju Srđan Trivundža je postigao sedam, a Stefan Janković pet golova. Solidan na golu bio je Stanko Abadžić sa 13 uspješnih intervencija.

"Prvih pola sata igrali smo veoma dobro, kako u napadu, tako i u odbrani. Međutim, početkom drugog poluvremena Vardar je otišao na šest golova razlike i bilo je teško da ga stignemo. Čestitam mojim momcima na karakteru i borbenosti koju su pokazali na ovom susretu", rekao je Igor Rađenović, trener Borac M:tela.

Banjalučani su u Skoplju imali podršku oko 60 navijača, popularnih "Lešinara".

"Borili smo se koliko smo mogli, ali Vardar je prejak za nas u ovom trenutku. Hvala našim navijačima koji su putovali 1.000 kilometara kako bi nas podržali", izjavio je Milan Đukić, desno krilo "crveno-plavih".

Raul Gonzales, trener Vardara, pohvalio je igru gostiju.

"Nije bilo lako. Borac igra dobar rukomet, posebno odbranu 6-0 i 5-1. Nismo bili na nivou u prvom poluvremenu, ali u drugom je naš golman odbranio nekoliko šuteva i uspjeli smo da pobijedimo", rekao je on.

U ostale dvije utakmice subotnjeg programa SEHA lige Meškov je kao gost savladao Nekse sa 28:25, dok je Tatran Prešov na svom parketu bio bolji od PPD Zagreba - 24:23.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije