Rukomet

Rukometaši Borca iz Norveške sa "plus 1"

Rukometaši Borca iz Norveške sa "plus 1"
Rukometaši Borca iz Norveške sa "plus 1"

Rukometaši Borac M:tela pobijedili su norveški Haslum u gostima sa 29:28 u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za EHF kup.

Banjalučanima je to prva radost ove sezone u svim takmičenjima, nakon što su dva puta poraženi u pokušaju da se domognu Lige šampiona, te tri neuspjeha u SEHA ligi uz jedan remi. Šampion BiH je sjajno odigrao prvo poluvrijeme u "Narderud Areni" pred oko 700 domaćih navijača. Predvođen prekaljenim Mladenom Bojinovićem, Mirkom Mikićem i Ratkom Nikolićem, Borac je za 30 minuta postigao 17 golova, a primio samo devet, pa mu je u nastavku put ka pobjedi bio širom otvoren. Ipak, uporni Norvežani nisu se predavali, iskoristili su nekoliko tehničkih grešaka Banjalučana i mic po mic stizali veliku prednost. U finišu su se skroz približili, ali nisu imali vremana za potpuni preokret, pa će Borac u revanšu, koji se igra 18. oktobra u "Boriku", imati veliku šansu da se plasira u narednu rundu.

Kod "crveno-plavih" su najefikasniji bili Bojinović sa šest, te Mikić i Nikolić sa po pet golova. Branislav Obradović, Srđan Trivundža i Davorin Vujović su dodali po tri, dok je Stanko Stanković dva puta zatresao mrežu protivnika. Na drugoj strani, najbolji je bio Adam Nifjal sa sedam pogodaka, dok je Anders Roe postigao šest.

"Ostvarili smo značajnu pobjedu pred revanš u 'Boriku', u koji ćemo ući maksimalno koncentrisani, jer pobjeda sa golom razlike ne dozvoljava bilo kakvo opuštanje. Sada nas očekuje okršaj sa Meškovom u Bjelorusiji, pa revanš protiv Norvežana, poslije kojeg ćemo, nadam se, proslaviti plasman u 3. kolo kvalifikacija za EHF kup", rekao je Stefan Janković, srednji bek Borca.

Banjalučani će već u ponedjeljak (19 časova) izaći na megdan Meškov Brestu, a onda će imati pet dana da se pripreme za drugu utakmicu protiv norveškog tima.

Rezultati prvih utakmica 2. kola kvalifikacija za EHF kup koje su odigrane u subotu: Diomidis (Grčka) - Dinamo Bukurešt (Rumunija) 21:26, Arendal (Norveška) - Besa Familja (Kosovo) 34:18, Pfadi Vintertur (Švajcarska) - Polva Serviti (Estonija) 31:24, Inicija Haselt (Belgija) - Spartak Vojput (Srbija) 27:20, Nekse (Hrvatska) - Varaždin (Hrvatska) 30:20, Gornik (Poljska) - ZTP Zaporožje (Ukrajina) 28:25, Haslum (Norveška) - Borac M:tel (BiH) 28:29, KRAS Volendam (Holandija) - SKA Minsk (Bjelorusija) 25:32.

Dvoršek: Rasterećeno na Brest

Trener Borca Boris Dvoršek kaže da će njegova ekipa biti rasterećena u duelu sa Meškov Brestom.

"Probaćemo odigrati bolje nego što smo igrali do sada i da sa svakom utakmicom igramo sve bolje. Utakmica protiv Bresta će nam poslužiti za vraćanje forme, da budemo spremni za revanš utakmicu u Banjaluci protiv Hasluma. Brest je puno bolja ekipa od nas, pokrivena je na svim pozicijama i igra u svojoj dvorani, ali naša želja je da budemo dobri, da im pariramo i da se pokažemo u dobrom svjetlu", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije