Rukomet

Rukometaši Borca pobijedili Vogošću

Rukometaši Borca pobijedili Vogošću
Foto: N.N. | Rukometaši Borca pobijedili Vogošću

Pobijedili smo Vogošću, ali plus jedan ništa ne znači ni u fubalu, a posebno ne u rukometu, tako da nema opuštanja pred revanš meč, rekao je Mirko Mikić, trener rukometaša Borac M:tela, koji su pobijedili Vogošću Poljine Hills u prvom meču trećeg kola Čelendž kupa.

Borac je u subotu u Vogošći slavio rezultatom 23:22. Banjalučani su mogli do ubjedljivije pobjede, ali je na početku utakmice nekadašnji golman Borca Damir Efendić je odbranio tri sedmerca, a zatim je Borac ispustio četiti gola prednosti (9:5) pa se na odmor otišlo s rezultatom 10:10. Rukometaši Vogošće su dobro igru iz završnice prvog poluvremena prenijeli i na drugo te poveli sa 14:11, ali su rukometaši Borca uzvratili serijom 5:1 te zadržali vođstvo do kraja susreta.

Najefikasniji u Borcu bili su Vladan Đurđević i Bojan Rađenović sa po pet golova, dok je Bojan Ljubišić imao 11 odbrana. Efendić je, takođe, imao 11 odbrana, a Almir Osmanhodžić je upisao sedam golova za domaći tim.

"Zadovoljan sam, posebno zato što mi je ovo bila prva utakmica na klupi Borca kao prvog trenera. Imao sam osjećaj da možemo da pobijedimo pet – šest golova razlike, ali očigledno je da nismo još uigrani u napadu koliko bih želio. Radićemo na napadu, a odbrana je bila fantastična", rekao je Mikić.

Pobjeda je važna za samopouzdanje, ali nije dovoljna za miran revanš.

"U najmanju ruku ćemo u revanš ući kao da je u prvoj utakmici bio neriješen rezultat. Nema opuštanja, nema kalkulacija, pokušaću maksimalno motivisati igrače, a i ja ću imati veliki motiv za pobjedu jer prvi put vodim ekipu pred našim navijačima", istakao je Mikić.

I dok su Banjalučani oprezni, rukometaš Vogošće Alen Geko smatra da Borac ima dobru prednost pred revanš.

"Borac i Vogošća su podjednake ekipe, međutim, mi smo u subotu odigrali veoma loše završnu fazu napada, imali smo više od 20 tehničkih grešaka i sa takvom igrom ni lošije ekipe ne bismo pobijedili. Ne bih se složio, da Borac nije u prednosti. Gol je velika prednost, jer znamo da je teško igrati u Banjaluci, ali ako smanjimo tehničke greške i poboljšamo realizaciju optimista sam pred revanš", rekao je Geko.

Prije revanš meča sa Vogošćom, koji će biti igran u subotu u "Boriku" od 20 časova, Borac će u srijedu odigrati utakmicu osmog kola Premijer lige BiH sa Slogom u Doboju. Vogošća će tada gostovati Slaviji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije