Rukomet

Rukometaši Vogošće i Borca igraju derbi

Rukometaši Vogošće i Borca igraju derbi
Rukometaši Vogošće i Borca igraju derbi

Rukometaši banjalučkog Borac M:tela prepustili su ulogu favorita Vogošća Poljine Hillsu uoči derbija 12. kola Premijer lige BiH, ali i najavili borbu za tri boda.

Utakmica će biti igrana u subotu u Vogošći od 19 časova, a domaćin u duel ulazi sa 28 bodova, bodom više od Borca.

"Biće to pravi derbi. Vogošća i Borac su se iskristalisale kao ekipe kao najbolje u dosadašnjem dijelu prvenstva, samo je moguće da mi idemo uzlaznom putanjom, a da sa se kod njih dešava pad formi. Oni su možda i pod pristikom da sačuvaju prvo mjesto na tabali. Međutim, to ne mora ništa da znači u derbiju. Vogošća igra na svom terenu, favorit je, ali mi znamo šta nam je činiti. Idemo na osvojimo bodove. Očekujem dobar meč", rekao je Ratko Đurković, trener Borca.

On vjeruje u svoj tim.

"Mi smo mlađi, poletniji, svoju ekipu vidim kao kvalitetniju, ali to treba pokazati na terenu. Očekivanja su jedno, a utakmica nešto drugo", dodao je Đurković.

Vladan Đurđević, desno krilo Borca, istakao je da je atmosfera u ekipi odlična i dodao:

"Forma nam je u uzlaznoj putanji, što pokazuju igre. Želimo da nastavimo sa dobrim igrama. Rival jeste u blagoj prednosti, igra na svom terenu, ali idemo da damo maksimum i da zabilježimo osmu pobjedu u nizu."

Vogošćani će pokušati da opravdaju ulogu favorita posebno nakon poraza na svom terenu od Dervente u prethodnom kolu.

"Ekipu Borca respektujemo. To je tim koji dobro igra i postiže dobre rezultate, ali očekujemo pobjedu. Naravno, moramo da damo maksimum i u odbrani i u napadu. Imamo iskusniju ekipu, igrače koji su igrali velika takmičenja, dok je Borac mlada i poletna ekipa, koja će sigurno tražiti šansu brzom igrom. Mi moramo nametnuti svoj stil igre", rekao je Goran Tomić, trener Vogošće.

Trener Borca će nakon manjih zdravstvenih problema (poput gripa) moći da računa na sve igrače, dok je u ekipi Vogošće pod znakom pitanja nastup srednjeg beka Tarika Međića, kojeg muči povreda koljena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije