Rukomet

Rukometašice Borca osvojile Kup BiH: "Osicama" šesti trofej

Rukometašice Borca osvojile Kup BiH: "Osicama" šesti trofej
Rukometašice Borca osvojile Kup BiH: "Osicama" šesti trofej

Rukometašice Borca osvojile su šesti put Kup Bosne i Hercegovine, a trener Stojan Atlagić je zadovoljan jer je tim došao do trofeja uprkos brojnim problemima koji su ga pratili tokom sezone.

Banjalučanke su u nedjelju naveče u Zavidovićima pobijedile Miru iz Prijedora rezultatom 22:21 (12:14), a dan ranije su u polufinalu savladale Zrinjski, ovosezonskog bh. prvaka. Poslije sedmeraca bilo je 26:23 (u regularnom dijelu utakmice bilo je 21:21) za prošlogodišnje šampionke BiH.

"Prezadovoljni smo osvajanjem Kupa s obzirom na to da imamo novu ekipu, koju su pratile brojne povrede. Veći dio sezone bili smo lišeni usluga Renate Rajilić, Sare Arsić, Dragane Đurić, a tu su i odlasci Zorice Grujić i Ive Družijanić. Na završnom turniru Kupa nismo mogli da računamo na Jelenu Zrnić i Jelenu Vukanović zbog bolesti, tako da je praktično sedam igračica iznijelo finalni turnir u Zavidovićima", rekao je Atlagić.

Borac je do slavlja predvodila Kornelija Klinac sa osam golova, ali trener Atlagić ima riječi hvale za sve igračice.

"Djevojke su dale maksimum. Pokazale su veliku želju da osvoje Kup i čestitam im na tome. Što se tiče utakmice sa Zrinjskim, bila je dramatična. Igračice su se fizički i emocionalno mnogo potrošile i u finalu sam očekivao slabiju igru. Mira je imala i pet golova predsnosti, ali uspjeli smo u dramatičnoj završnici, uz ogromno zalaganje i želju, da pobijedimo. Zahvalio bih svima u Zavidovićima na gostoprimstvu, kao i navijačima koji su u finalu prepoznali našu želju za pobjedom i na kraju utakmice navijali za nas. Uspjeh je kada na trerenu u gostima privolite navijače", istakao je Atlagić.

Zadovoljni su i u Miri, jer su ostvarili najveći uspjeh u dosadašnjim takmičenjima, ali i žale jer su možda mogli korak više da je u igri ostala Jelena Torbica. Ona je koljeno povrijedila u 36. minutu.

"Pratili su nas brojni problemi, od nedostatka termina za treninge do povreda. Ostaje žal što nismo osvojile pehar, ali, uz malo više sportske sreće, nedostajalo nam je to iskustvo koje Borac ima u važnim trenucima u ovakvim mečevima. Najvažnije je da smo potvrdili da imamo snagu i da smo ozbiljan klub, koji predstavlja značajnu kariku u ženskom bh. rukometu", rekla je Milica Vlahović, koja je u finalu sa sedam golova bila najefikasnija u Miri.

Borac i Mira treba da odigraju još jedno kolo u Premijer ligi, ali i završnicu Kupa Republike Srpske. Finalni turnir biće igran u Brčkom 25. maja, a osim pomenute dvije ekipe, nastupiće Jedinstvo i Knežopoljka.

 

Rezultati Kupa

Finale

Borac - Mira 22:21

Polufinale

Borac - Zrinjski 26:23 (nakon sedmeraca)

Krivaja - Mira 23:33

Posljednjih 10 osvajača Kupa BiH

2004 - Borac SP (Banjaluka)

2005 - Ljubuški HO (Ljubuški)

2006 - Ljubuški TC (Ljubuški)

2007 - Katarina (Mostar)

2008 - Borac (Banjaluka)

2009 - Borac (Banjaluka)

2010 - Borac (Banjaluka)

2011 - Katarina (Mostar)

2012 - Borac (Banjaluka)

2013 - Borac (Banjaluka)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije