Rukomet

Rukometašice Srbije sutra gostuju u Banjaluci

Rukometašice Srbije sutra gostuju u Banjaluci
Rukometašice Srbije sutra gostuju u Banjaluci

BEOGRAD - Ženska rukometna reprezentacije Srbije, aktuelni vicešampion svijeta, gostuje sutra u Banjaluci gdje će odigrati meč sa selekcijom Republike Srpske.

U prvom duelu ova dva tima, kojim se nastavlja saradnja dva Saveza, s obzirom na to da je muški tim već gostovao u Banjaluci, igračice Srbije koje su rođene na tim prostorima nastupiće u dresu Republike Srpske.

"Ponosan sam što sutra idemo u Banjaluku, zatim slede utakmice koje radimo kao pripreme pred Evropsko prvenstvo. Navijači iz Republike Srpske su dolazili i navijali za naše devojke tokom SP, i zaslužili su da vide vicešampionke sveta. Nadam se da će biti pun Borik", izjavio je selektor Saša Bošković.

Nakon duela u Banjaluci, Srbiji slijedi učešće na Kroaciju kupu u Umagu, zajedno sa selekcijama domaćina, Njemačke i Poljske, a sve u cilju priprema za šampionat Evrope u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Predstavnike Rukometnog saveza Srbije i rukometašice u srijedu će primiti predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

"Drago mi je što smo ponovo na okupu, utakmicom sa Republikom Srpskom pišemo istoriju i ponosna sam zbog toga. Posle prijateljskog susreta u Banjaluci putujemo u Umag. Cilj nam je plasman na Olimpijske igre, ali prvi korak je Evropsko prvenstvo i svaka devojka to jedva čeka", rekla je Sanja Damnjanović.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj biće održano od 7. do 21. decembra, a Srbija se nalazi u grupi D sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije