Rukomet

Rukometašice protiv selektora

Rukometašice protiv selektora
Rukometašice protiv selektora

Rukometašice Andrea Lekić, Sanja Damjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić objavile su da neće igrati za reprezentaciju Srbije sve dok je Saša Bošković selektor.

Igračice tima koji je 2013. osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu poručuju da su najsrećnije trenutke u karijeri doživjele u dresu reprezentacije i da je odluka koju su donijele "teška srca i hladne glave njima najteža i najbolnija". One ističu da su se bezbroj puta podredile zajedničkom cilju, da su preko leđa i glave prebacile mnogo tereta i problema, skrivajući i kamuflirajući glavni problem - vođenje sa klupe.

"Na putu našoj spremnosti da budemo na raspolaganju svojoj zemlji stoji ovaj put nama nepremostiva prepreka. Sačuvaćemo opšte dostojanstvo i nećemo ulaziti u detalje, niti ih iznositi u javnost. Debakl na Evropskom prvenstvu je kap koja je prelila čašu i pokazala da na taj način više ne možemo. U junu nas očekuju izuzetno teške kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Rumunije. Vremena za pripremu je sve manje, ova nedelja je bila poslednje okupljanje pre tih mečeva, a mi ne možemo više s istim i jednako praznim oružjem u tako neizvesnu bitku. Potrebno nam je i novo oružje i nova municija. Nismo mašine, imamo emocije i prosto, ljudski, kažemo da ovako ne možemo. Ni dalje, ni više", stoji između ostalog u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije