Rukomet

Rukometašima Borac M:tela teško pao neuspjeh u "Boriku"

Rukometašima Borac M:tela teško pao neuspjeh u "Boriku"
Rukometašima Borac M:tela teško pao neuspjeh u "Boriku"

Rukometaši Borac M:tela teško su prihvatili neuspjeh na kvalifikacionom turniru Lige šampiona, koji je proteklog vikenda održan u dvorani "Borik".

Banjalučani su doživjeli dva poraza, od Alple u polufinalu (33:35) i Limburga u borbi za treće mjesto (29:33), pa će nove evropske izazove morati da potraže u EHF kupu. Prvo mjesto zauzeo je Elverum, koji je u finalu nadigrao Alplu (28:25).

"Šta da kažem poslije svega? Još sam pod utiskom poraza od Alple. Jedna lopta nas je dijelila od plasmana u finale i senzacije, s obziromna to kojim tokom se utakmica odvijala. Zaista nismo imali sreće, borili smo se do posljednjih atoma snage i mnogo je teško prihvatiti takav poraz. Psihički smo uništeni", rekao je Igor Rađenović, trener Borac M:tela, koji se osvrnuo i na poraz od Holanđana u meču za treću poziciju:

"Bili smo mentalno istrošeni. Igrali smo bez ideje, napravili veliki broj tehničkih grešaka, nismo bili u utakmici i Holanđani su nas zasluženo pobijedili."

Vremena za predah i konsolidaciju redova nema. Već u subotu Borac putuje u Suboticu na megdan Spartaku, koji označava početak sezone u regionalnoj SEHA ligi.

"Glavni cilj je da vratimo poljuljano samopouzdanje do te utakmice, ali vremena je malo. Moramo nekako da se vratimo u normalu i sezonu u SEHA ligi otvorimo kako treba", dodao je Rađenović.

Rival šampionu BiH u drugom kolu kvalifikacija za grupnu fazu EHF kupa biće bolji iz dvomeča Dudelanž (Luksemburg) - Haslum (Norveška). Prvi meč ova dva tima igra se 12. septembra u Luksemburgu, a drugi već narednog dana, takođe na parketu Dudelanža. Prava utakmica drugog kola kvalifikacija na programu je 10. ili 11. oktobra, a revanš sedam dana kasnije.

"EHF kup nam je slaba utjeha i iskreno trenutno ne razmišljam o tom takmičenju. Idemo korak po korak, sada nam je u mislima samo Spartak. Biće teško zaboraviti šta nam se dešavalo proteklog vikenda i to nam je sada najveći problem", naglasio je šef stručnog štaba Borac M:tela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije