Rukomet

Rukometna bitka za prvo mjesto

Rukometna bitka za prvo mjesto
Rukometna bitka za prvo mjesto

Veliki derbi 17. kola Pemijer lige BiH za rukometaše igraće se u subotu u Derventi, gdje će istoimeni domaćin u direktnoj borbi za prvo mjesto ugostiti trenutnog lidera Izviđač iz Ljubuškog.

"Skauti" u Derventu stižu sa tri boda više, ali i dva gola prednosti iz prve utakmice, kada su slavili 29:27. Ovaj podatak na kraju sezone može biti veoma važan, jer će u slučaju istog broja bodova odlučivati međusobni dueli.

Derventa je drugi dio sezone otvorila porazom u gostima kod Čelika, ali su onda stigle dvije vezane pobjede nad Prijedorom kući i Lokomotivom na strani. Izviđač je sjajan u nastavku prvenstva. Mladi sastav trenera Zdenka Grbavca ima stopostotan učinak, a oružje su pred "skautima" položili Krivaja, Gračanica i Sloboda Solana.

"Ovaj ogled u Derventi je definitivo najveći derbi dosadašnjeg dijela prvenstva. To je rijetko ko očekivao pred start sezone, pa ni mi sami. Pripremamo se bez ikakvog imperativa, svjesni da je Derventa kao domaćin favorit. Nastojaćemo odigrati što bolju utakmicu i ako nam se ukaže prilika, pobijediti. Prvenstveno očekujem dobru i neizvjesnu utakmicu. I prva u Ljubuškom je bila neizvjesna pa sličnu očekujem i u subotu", kaže Zdenko Grbavac, šef stručnog štaba Izviđača.

Da u Rukometnom klubu Derventa sa nestrpljenjem očekuju subotnji duel sa Izviđačem, pokazuje i saopštenje koje je izdao Upravni odbor. U njemu, između ostalog, od komesara takmičenja zahtijevaju da delegiraju sudije sa iskustvom i autoritetom. Takođe, UO je obavezao sve svoje trenere mlađih kategorija da obezbijede dolazak na utakmicu svih svojih članova i pozivaju navijače da u što većem broju ispune tribine. Shodno tome donesena je odluka da ulaz na subotnji derbi, koji počinje u 19 sati, bude besplatan.

U petak će u borbi za opstanak Gradačac ugostiti mostarski Zrinjski, koji igra odlično u proljetnom dijelu. U Vogošći će domaći satsav dočekaće Prijedor. Oba tima imaju po 30 bodova i pobjednik bi mogao ostati u trci za prvo mjesto, dok bi poraženi napravio veliki korak nazad.

Parovi 17. kola, petak: Gradačac - Zrinjski (19 sati), Vogošća - Prijedor (19); subota: Bosna - Čelik (18), Konjuh - Lokomotiva (19), Derventa - Izviđač (19), Sloboda Solana - Bosna (V) (17), Gračanica - Krivaja (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije