Rukomet

Rukometni klub Borac od sutra prestaje sa radom

Rukometni klub Borac od sutra prestaje sa radom
Foto: Ilustracija | Rukometni klub Borac od sutra prestaje sa radom

RK Borac M:tel bivši šampion Evrope i jedan od najtrofejnijih klubova u BiH od sutra prestaje sa radom pošto sve kategorije kluba nemaju osnovne uslove za rad. Ovo je za "Nezavisne" potvrdio Vladimir Branković, direktor "crveno-plavih".

Branković je kazao da nijedna selekcija ovog trofejnog rukometnog kluba od sutra neće trenirati. Kazao nam je da su čelnici kluba primorani na ovaj potez zbog katastrofalnih uslova za rad i činjenice da je ostao bez ikakve podrške, a u prilog tome ide i činjenica da seniori već 15 dana treniraju u Čelincu, dok omladinske selekcije treniraju u parku "Mladen Stojanović" u gradu na Vrbasu.

"I pored maksimalnog napora Upravnog odbora nismo uspjeli da obezbjedimo uslove za rad, klub nema uslove ni u jednom pogledu i zbog toga smo primorani na radikalne poteze. Niti jedna naša selekcija nema osnovne uslove za rad. Zamislite da mjesec dana trenirate u parku, pa tako nije bilo niti u ratu. Tako nije bilo ni kada sam ja bio dijete", rekao nam je Branković koji je naglasio da će svi timovi ponovo biti u pogonu kada se steknu oni minimalni uslovi kako bi moglo da se trenira.

Osim  toga RK Borac M:tel bi mogao da ostane bez nastupa u Čelendž kupu ukoliko ne dobijemo podršku institucija kazao je Branković. Žrijeb je odlučio da se Borac sastane sa azerbejdžanskim Bakijem narednog mjeseca.

"Iza svakog uspješnog kluba stoje država i grad, i mi imamo dovoljno podršku za rezultate koje postižemo, ali za iskorak nam je potrebna veća podrška. Naš Upravni odbor radi dobar posao, međutim, ne možemo sve sami. Krenuli smo ka višoj stepenici i ne prate nas privreda Banjaluke i institucije. Tražili smo sastanke sa predstavnicima institucija, još čekamo pozive na sastanke... Znam da se bliže izbori u BiH, ali moramo živjeti i prije i poslije izbora", rekao je Branković.

Branković je dodao da Borac ima dobar igrački kadar, koji bi mogao da prezimi u evropskom takmičenju, a što se tiče duela sa Bakijem još nije poznato da li će se igrati i u Banjaluci i u Bakuu ili će jedan grad biti domaćin oba meča. Sve zavisi od novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije