Rukomet

Rukometni klubovi Slavija i Vojvodina potpisali sporazum o saradnji

Rukometni klubovi Slavija i Vojvodina potpisali sporazum o saradnji
Foto: Srna | Rukometni klubovi Slavija i Vojvodina potpisali sporazum o saradnji

Predsjednici rukometnih klubova Slavija iz Istočnog Sarajeva Staša Košarac i Vojvodina iz Novog Sada Milan Đukić danas su na Jahorini potpisali sporazum o saradnji dva kluba.

Košarac je rekao da se Slavija takmiči u premijeri ligi BiH, ali da je zapala u rezultatsku krizu i da će rezultate ostvariti uz pomoć prijatelja iz Novog Sada.

"Promjenili smo stručni štab i trener će sa sportskim dijelom ekipom raditi na tome da u kratkom roku pojačamo ekipu da bi zadržali status premijerligaša", izjavio je Košarac.

Košarac je istakao da će, prema sporazumu, po završetku polusezone održati stručni sastanak da bi vidjeli koje raspoložive kapacitete Vojvodina može da obezbijedi Slaviji kako bi se pojačali na polusezoni.

Prema njegovim riječima, kroz ovakve sporazume i odgovornu politiku Olimpijskog centra, Jahorina može biti mjesto dobrog sporta i da će sigurno postojati kapaciteti da se napravi mala sportska dvorana.

Đukić je istakao da sporazum obuhvata više segmenata, kao i potrebu da se Slavija zadrži u superligaškom premijer statusu.

On je istakao da ovo nije prvi oblik saradnje rukometa između Republike Srpske i Srbije.

"Oni koji prate sport i rukomet znaju da između dva saveza postoje sporazum, što je rezultiralo svesrpskim kupom u kojem državni prvak Srbije i Srpske doigravaju meč za svesrpskog prvaka", rekao je Ćukić i dodao da tu tradiciju treba nastaviti.

Đukić je naveo da Vojvodina ove godine proslavlja 70 godina postojanja i da trenutno igraju Ligu Evrope, a da su posljednjih šest godina šestostruki uzastopni prvaci Super lige u Srbiji.

Košarac i Đukić zahvalili su Olimpijskom centru "Jahorina" i hotelu "Termag", koji su jedni od ključnih sponzora kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije