Rukomet

Rukometni turnir za omladince u Banjaluci

Rukometni turnir za omladince u Banjaluci
Foto: N.N. | Rukometni turnir za omladince u Banjaluci

Prvi međunarodni omladinski rukometni turnir "Hand to hand" održaće se od 24. do 26. avgusta u Banjaluci, a na njemu će učestvovati ekipe iz Slovenije, Hrvatske i BiH.

Direktor turnira je proslavljeni banjalučki rukometaš Nebojša Golić koji je ujedno i na čelu Udruženja za promociju i praćenje razvoja sporta koji je organizator turnira. Takmičenje će biti održano u dvije kategorije i tu U-16 (osam ekipa u dvije grupe) i U-14 (12 ekipa u četiri grupe).

"Ideja o organizaciji turnira traje odavno i sada smo napokon odlučili da počnemo ovu priču i nadamo se da će turnir postati tradicionalac. Druženje dijece je najbitnije. Želimo da napravimo ugođaj kao da se radi o mini Ligi šampiona, ostaje da vidimo da li ćemo u tome uspjeti", rekao je Golić kojem su bliski saradnici u organizaciji turnita Saša Grbić, Davor Tojčić i Danijel Milovac.

Turnir će se igrati u Sportskoj dvorani Borik i Univerzitetskoj sportskoj dvorani Kampus, a promoteri su proslavljeni rukometaši i majstori ove igre Andrej Golić i Danijel Šarić.

Kao što je rečeno na turniru će učestvovati ekipe iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Tu su između ostalog Borac M:tel, Sloga Doboj, Lokomotiva Brčko, Gračanica, Zagreb, Celje, Koprivnica...

Otvaranje turnira zakazano je za 17 časova u dvorani Borik, a prvi mečevi su na programu isti dan u večernjem turniru. Grupna faza U-16 će biti održana u Boriku, a U-14 u Kampusu, dok će se sve utakmice završne faze igrati u banjalučkom hramu sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije