Rukomet

Šarić: Vjerovatno napuštam "Barsu"

Šarić: Vjerovatno napuštam "Barsu"
Šarić: Vjerovatno napuštam "Barsu"

U ovom trenutku sam bliži odlasku iz Barselone nego ostanku, kazao je Danijel Šarić, rukometni golman katalonskog velikana, za "Nezavisne", a španski mediji spekulišu da je najbliži odlasku u Katar.

Vijest da bi Šarić mogao napustiti klub s kojim je dva puta osvajao titulu prvaka Evrope objavili su španski mediji koji su potvrdli da "Barsa" dovodi makedonskog golmana Borka Ristovskog.

"Za koji dan ću znati kakva je situacija, tačnije sljedeće sedmice će biti sve poznato. Moguće je da promijenim sredinu", izjavio je Šarić.

On nije želio otkrivati imena klubova koji ga žele u svojim redovima, ali je dodao:

"Imam dosta ponuda, a u ovom trenutku ne bih govorio o imenima. Ono što je najbitnije jeste da i dalje imam motiva da igram. Osjećam se dobro i vjerujem kako mogu braniti još dvije godine. Naredne sedmice će se definitivno znati za koji ću klub igrati naredne sezone."

Mogućnost odlaska proslavljeni Dobojlija nagovijestio je i u nedavnom razgovoru za "Nezavisne", kada je rekao da ima brojne ponude klubova za nastavak karijere. Iako ima 39 godina, rukometni as ne namjerava da ide u penziju, već želi da brani još dvije-tri sezone.

Ako je vjerovati španskim insajderima, idol navijača Barselone je najbliži odlasku u Katar, iz kojeg je dobio unosnu ponudu od ekipe Al Kajida. Isto tako za usluge Šarića je interes pokazao mađarski Pik Seged, ali španski mediji tvrde da je gotovo izvjesno da će prihvatiti ponudu bogataša iz Katara. Trofejni rukometaš, koji je dva puta proglašavan za najboljeg golmana svijeta, u žižu interesovanja u BiH nedavno je došao kada je predložen da postane predsjednik dobojske Sloge.

Šarić ne bježi od te uloge, ali je napomenuo da se neke stvari moraju riješiti u RK Sloga kako bi došao na tu funkciju. Ovoga ljeta 39-godišnji golman, koji će ove sezone sa "Barsom" napasti treću titulu prvaka Evrope i sedmu u Asobal ligi, sa reprezentacijom Katara će učestvovati na svojim prvim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Danijel Šarić je u Barselonu stigao u ljeto 2009. godine iz Portland San Antonija. Sa Kataloncima je osvojio sve što se može osvojiti, između ostalog i dvije titule prvaka Evrope, te šest naslova u španskom prvenstvu, što ga svrstava među najtrofejnije igrače sa ovih prostora. Osim na klupskom planu, može se pohvaliti i srebrnom medaljom sa reprezentacijom Katara na Svjetskom prvenstvu prošle godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije